Max Biaggi Elektrikli Dünya Hız Rekoru Kırdı!

0
1258

Max Biaggi Elektrikli Dünya Hız Rekoru Kırdı!Max Biaggi Elektrikli Dünya Hız Rekoru Kırdı! Biaggi, 6 motosiklet Dünya şampiyonu ve 49 yaşında olmasına rağmen şaşırtmaya devam ediyor. Biaggi, 3 yıl önce Roma yakınlarındaki Sagittario pistinde yaptığı kaza sonrası motosiklet yarışlarına katılmayı bırakmıştır. Ancak pistin tozunu yutmuş bir yarışçı için motosikleti bırakmak imkansızdır ve moto3 takımlarında tekrardan yarışmaya başlamıştır. İtalyan Yarışçısı en son 31.ekim.2020’de Monaco merkezli, Venturi Group tarafından inşa edilen Voxan Wattman adlı elektrikli aracıyla Dünya rekorunu kırdı. Biaggi 367 kilometre hıza çıkarak, eski rekor sahibi Ryuji Tsuruta ve Mobitec EV-02A (328km/s)’yı tahtından indirmeyi başardı.

Max Biaggi Elektrikli Dünya Hız Rekoru Kırdı!Daha sonra Biaggi, Fransa’daki Châteauroux havaalanında 3 günlük denemelerin sonunda 408 km/s hıza ulaşmayı başardı ve Dünya rekorunu yeniden kırdı. Rekor denemesi, FIM (Uluslararası Motosiklet Federasyonu) düzenlemelerine uygun olarak yapılmıştır.

Voxan WattmanMax Biaggi Elektrikli Dünya Hız Rekoru Kırdı!

Voxan Watman, Biaggi’nin hız rekorunu kırdığı araçtır. 140 kilogram ağırlığa, 317 kw bataryaya sahiptir. 317 kw batarya gücü, yaklaşık olarak 407 beygire tekabül etmektedir. Uzun teknolojik ve tasarım ar-ge çalışmalarının sonucunda ortaya Voxan Wattman çıkmıştır. Max Biaggi Elektrikli Dünya Hız Rekoru Kırdı! ve hem kendi adını hem de elektrikli araçların geleceğine dair ipuçlarını ortaya sundu. Voxan Wattman tamamen elektrik motoruyla çalışmaktadır. Tasarımının günümüz araçlarından farklı olmasının başlıca nedeni aerodinamik olması içindir. Aerodinamik yapısı sayesinde rüzgardan etkilenme payı oldukça az seviyelerdedir. Elektrikli araçlarla birlikte rekor denemeleri, elektrikli motosiklet ve araç yarışları gelecekte önemli aktivitelerden olacaktır. Günümüz içten yanmalı motorlara veda zamanı yaklaşmaktadır ve elektrikli taşıtlar hayatımızın daha fazla alanında yer almaktadır. Venturi Automobiles’ın Voxan Watmanı ortaya çıkarması ve Dünya rekorunu kırmasını elektrikli araç severleri heyecanlandırmaktadır. Temiz çevre ve iyi bir gelecek için elektrikli araçlar ve elektrikli araç sporları geliştirilmelidir.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here