Cam Sorunları | Cam Açılmıyor Ne Yapmalıyım?

1
14043

Otomatik cam sorunu, zaman zaman özellikle de eski otomobil sahiplerinin karşılaşabileceği can sıkıcı sorunlardan birisidir. Genellikle düşük maliyetlere çözülebilen bu tip sorunlar bazen elektrik tesisatından kaynaklanıp çok daha uğraştırıcı olabiliyor. Bu yazımızda “Cam Açılmıyor Ne Yapmalıyım?” Sorularını cevaplayarak Cam sorunları hakkında derledik.

cam sorunları

Elektrikli camlar ülkemizde sık kullanılan donanımlardır. Camı açılmayan bir aracı kullanmak can sıkıcı bir durumdur. Aracınızın camı bir anda bozulduysa çözüme ulaşmak için yapılacak işlemler sırasıyla;

  • İlk olarak yapılması gereken sigorta tablosundan cam sigortalarını kontrol etmektir. Cam motoru zorlandığı zaman sigortayı attırabilir. Bu durumda yapılması gereken sigortanın değişimi ve cama fitillerinin temizliğidir.
  • Sigorta Tablası kontrol edildi. Herhangi bir problemle karşılaşılmadıysa; camı çalışmayan kapı döşemesi sökülür.
  • Kontrol kalemi vasıtasıyla elektrik tesisatı kontrol edilir.
  • Bu kontrol sonucunda arıza sebebi ortaya çıkar.
  • Araçda bulunan sorunlar çözülür.

cam sorunları

Sık Karşılaşılan Cam sorunları ve Çözüm Yöntemleri

  • Sigorta atması: Sigorta atıksa çözüm sigortanın değişimidir. Bu durum tekrarlanırsa bir elektrikçiye gösterilmelidir.
  • Cam açma tuşunuzun arıza yapması: Camın açılmamasına neden olabilir. Sık kullanılan cam tuşu arıza yapabilir. Bu çok normal bir durumdur. Bu durumda yapılması gereken cam tuşunun değişimidir. Cam tuşu fiyatları araç marka modeline göre değişiklik gösterir.
  • Cam motorunun bozulması: Otomobillerin elektrikli camlarını açıp kapatmak için elektrik motoru kullanılır. Bu motor zamanla arıza yapabilir. Arıza durumunda yapılması gereken cam motorunun değişimidir. Bu parça genelde ucuz bir parça değildir. Sigorta sistemiyle korunduğu için arıza yapma ihtimali çok düşüktür.
  • Cam krikosunun arıza yapması: Cam krikoları özellikle eski model otomobillerde arıza yapabilir. Cam krikosu, tamiri mümkün olan bir parçadır. Camın inip kalkmasını sağlayan tel koparsa telin değişimi sağlanarak parça kurtarılabilir.
  • Camın Fitile Sıkışması: Aracınızın cam fitili düzgün değilse cam sıkışabilir. Bu durumda cam fitilinin temizliği gereklidir. Aksi takdirde cam motoruna krikosuna zarar verebilir.

cam sorunları

Cam Fitili Temizleme İşlemi Nasıl Yapılır

Otomobiller zaman geçtikçe cam fitillerine kir ve pislik biriktirebilir. Bu durum camın stabil bir şekilde açılıp kapanmasına engel olur. Yapılması gereken işlem bir cam fitil temizleyici sprey alıp cam fitillerini temizlemektir. Bir bez yardımı ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

2.El Otomobil İlanları

1 YORUM

  1. Peki araba çalışmıyor motor çalışmıyorken camlar çalışıyor ama arabayı çalıştırınca yola çıktığımda falan camlar inmiyor çalışmıyor bu neden olur.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here