Kilometrenin Orjinal Olduğunu Anlamanın Kesin Yöntemi

0
6196

Kilometre Orjinal mi Nasıl Anlayacağız?

Otomobillerin lüx ‘ten çıkıp ihtiyaç olduğu bu dönemde, birçok kişi ikinci el otomobil almak istiyor. Araçların kilometresi ise aracın fiyatını belirleyen en büyük kriterler arasında. Hal böyle olunca da kısa zamanda kar etmek isteyen bazı kişiler araçların kilometresini düşürmektedir. Peki araç alırken kilometrenin orjinal olduğunu kesin olarak nereden anlayacağız? Bu yazımızda sizlere bu sorunun cevabını vereceğiz.

kilometrenin

Otomobiller yol aldıkça eskirler ve metal aksamların ömrü azalmaya haliyle de araçta arızalar görülmeye başlar. Bu sebeple otomobil almak isteyen kişiler, otomobil alacakları zaman kilometrenin düşük olmasına özen gösterir. Durum böyle olunca da kısa yoldan para kazanmak isteyen bazı araç sahipleri, araçlarının kilometresini düşürerek; ederinden çok daha yüksek fiyata aracını satıyor. Araçların kilometresinin orjinal olup olmadığını anlamak için bazı yöntemler vardır. Araç içerisindeki trimlerin durumu, koltukların durumu, motor sağlığı bunlar arasındadır. Peki araç çok düzgün kullanıldıysa hiç deformasyon olmadan aracın kilometresini düşürdüyse ne yapılmalıdır? Kilometrenin orjinal olduğunu kesin olarak nasıl anlarız?

kilometrenin

Kilometrenin Orjinal Olduğu Kesin Olarak Nasıl Anlaşılır?

Bazı otomobil sahiplerinin araçların kilometresini düşürdüğünden bahsettik. Kilometrenin orjnal olduğunu anlamanın en kesin yolu, aracı bir elektronikçiye götürmektir. Kilometre düşürme işlemi, gösterge paneli üzerindeki chip’i kandırmak yolu ile yapılmaktadır. Yani bir aracın gösterge paneli arıza yapsa da yenisi veya çıkması ile değiştiğiniz takdirde aracın kilometresi orjinal kalacaktır. Kilometre değişimi ancak ve ancak gösterge panelinin üzerinde bulunan chip’in kandırılmasıyla olur. Elektronikçi aracın gösterge panelini söker ve cihaza bağlar. Cİhazda gösterge panelinin parametreleri okunur. Araçtan gelen parametrelerle karşılaştırır ve sonuç ortaya çıkar.

Kilometre Düşürme İşlemi Nİtelikli Dolandırıcılık Suçudur.

 

kilometrenin

Verilmiş olan bu bilgiler ışığında almak istenilen aracın km si hakkında %80 oranında emin olabilirsiniz. Tabi ki kesin bir sonuca ulaşamazsınız. Kalan %20’lik kısım aracın tüm beyin aksamlarının değişimi ile mümkündür. Sonuç olarak Ecu’dan gelen veriler gösterge panelinde gözükür. Ancak bu durum sık karşılaşılan yöntemlerden değildir. Maliyeti de bir hayli fazladır. Bu sebeple 2. el otomobil alırken aracı iyi incelemek ve detaylı ekspertize sokmak gerekir.

2. EL OTOMOBİL İLANLARI

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here