Mercedes spor otomobillerin her türlüsünü kapsayacak şekilde yelpazesini genişletti. SL ‘in  Sürüş pozisyonu çok rahattır ve bol miktarda ayar sunar. Tavan ister yukarı ister aşağı olsun, ön görüş de şaşırtıcı derecede iyidir. Ancak elektronik olarak kontrol edilen rüzgar deflektörü kaldırıldığında arka görüşü engellemekte.

Araba öncekinden çok daha hafiftir. Bu, kullanımı gerçekten ciddi anlamda iyileştiriyor ve SL  virajlı bir yolda bir Porsche 911 ile tam olarak eşleşemese de, çok da farksız değil.

Mercedes Dynamic Select, Comfort, Sport, Sport +, Individual ve Eco modlarından oluşan bir menüden seçim yapmanızı sağlar. Sürüş konforunu artırmak için aktif amortisörlerin otomobili virajlarda fraksiyonel olarak eğilmesine izin veren isteğe bağlı bir Curve kontrol sistemi de var.

Comfort’ta, bir roadster’ın sahip olma hakkına sahip olduğundan daha rafine ve rahattır. Tavan kapalıyken bile motor ve lastik gürültüsü son derece iyi bastırılır. Spor modunu seçin ve her şey daha hızlı hale gelir. AMG modellerinden birini tercih ettiğinizde arka planda motorun gürlediğini fark edeceksiniz. Bu sırada direksiyon ağırlığı artacak ve gaz ve vites kutusunun tepkileri keskinleşecek. Sport +, SL virajlardan güç alırken stabilite kontrol sisteminde daha fazla hareket alanı olan başka bir seviyedir.

SL Motor seçenekleri

SL 400 4,9 saniyede 62 mil / saat hıza ulaşmakta. Ardından SL 500 için 4,3 saniye, Mercedes-AMG  63 için 4,1 ve V12 65 için 4,0s dır. Hepsi 155 mil ile sınırlıdır.

SL 400’den  65’e büyük fiyat artışının gerekçesi, sunulan güç ve torkta yatmaktadır. 400’ün 362bhp ve 500Nm olduğu yerde, V8 500 bunu 449bhp ve 700Nm’ye çıkarır. Bunun ötesinde, Mercedes-AMG sihirli dokunuşu 63 577bhp ve 900Nm verirken, SL 65 621bhp ve güzel bir raund 1.000Nm alır. Bir evi çekmeye yeter.

İki koltuklu bir roadster için  oldukça pratiktir. Tavan yerindeyken bagaj 500 litredir, ancak kapalı haldeyken bile hala 350 litre yer vardır. Bagajınızı içeri almanıza yardımcı olmak için bagaja yerleştirildiğinde tavanı 25 derece kaldıran bir eğim işlevi, eşya yüklemek de sorun değil.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here