Ford Puma ve Fiesta hibritleri yeni otomatik şanzımana sahip oldu. Ford’a göre, Puma’nın otomatik şanzımanı, araç Spor modundayken daha düşük vitesleri tutacak şekilde tasarlandı ve şanzıman, motor ağır yük altındayken “üçlü vites küçültme” gerçekleştirebilir. Üretici, bunun daha hızlı sollamayı sağladığını söylüyor. Sürücüler ayrıca direksiyon simidinin arkasındaki kulakçıkları kullanarak vitesleri manuel olarak seçebilirler.

Ford Fiesta ve Puma hafif hibritleri yakında standart benzinli varyantlarla aynı yedi ileri çift kavramalı otomatik modeli ile satışa sunulacak

Ford Puma ve Fiesta hibritleri nigenişletti ve otomobillerin turboşarjlı 1.0 litrelik üç silindirli hafif hibrit motorları için yeni bir yedi vitesli otomatik şanzıman seçeneği ekledi. Fiesta Hybrid için yaklaşık 23.000 £ ve Puma Hybrid için 24.000 £ ‘dan başlaması beklenen her iki otomobilin de yeni versiyonları İlkbaharda satışa sunulacak.

Ford, 123hp Puma Hybrid otomatik için viteste hızlanmanın mevcut hibrit olmayan modele göre yüzde 4 arttığını söylüyor. Daha güçlü 153hp Puma Hybrid otomatik, 8,7 saniyelik bir hızla 0–100 km/s arasında 0,2 saniye daha hızlıdır.

Yeni çift debriyajlı şanzıman tamamen performansla ilgili değil. Ford aynı zamanda hem Puma hem de Fiesta Hybrids’in CO2 emisyonlarının eşdeğer benzinli modellere göre elektrik yardımı ve otomatik şanzımanın ek verimliliği sayesinde yaklaşık yüzde beş oranında azalmasını bekliyor.

Ford, otomobillerin resmi olarak yakıt tasarrufu ve emisyon rakamlarını henüz kesinleştirmedi. Ancak marka 123bhp Fiesta EcoBoost Hybrid’in 118–128g / km CO2 üretirken 48.7 ile 49.5mpg arasında olmasını bekliyor. 123bhp Puma EcoBoost Hybrid, aynı yakıt tasarrufu rakamlarını gösterecek. Ancak 129-131g / km CO2 emisyonları arasında biraz daha yüksek.

Her İki Hibrit Modelde Dur- Kalk Özellikli Hız Sabitleyici İle Geldi

Son olarak, Ford, 153bhp Puma EcoBoost Hybrid’in, 131-134g / km CO2 arasında değişen emisyonlarla 47,8 ile 48,7mpg arasında bir yakıt tasarrufu rakamına sahip olmasını bekliyor. Ford, yeni vites kutusu sayesinde her iki araca da biraz ekstra teknoloji ekledi. Her iki hibrit model de artık dur-kalk özellikli uyarlanabilir hız sabitleyici ile belirtilebiliyor; Bu da otomobilin trafikte hızı kendisi ayarlayabileceği, fren yapabileceği ve hızlanabileceği anlamına geliyor. Hatta bir trafik kuyruğunda durmak için yavaşlayacaktır.

Ford’un yeni yedi vitesli DCT hibrit motorunun Puma ve Fiesta’nın elektrikle desteklenmeyen otomatik versiyonlarının yerini alması muhtemeldir. Öyleyse, Puma serisi, en üst düzey ST modeli hariç olmak üzere, her yerinde elektrikli hale getirilebilir.

Şu anda, Ford’un yedi vitesli otomatik şanzımanı yalnızca Fiesta’nın en pahalı versiyonlarında mevcut . Bunun değişmeden kalmasını bekliyoruz. Şimdilik, giriş seviyesi Trend spesifikasyonu, doğal olarak havalandırılan 1.1 litrelik üç silindirli benzinli motor ve Ford’un turboşarjlı 1.0 litrelik üç silindirli EcoBoost motorunun hafif hibrit olmayan versiyonları ile sunulmaya devam edecek. Ayrıca  94hp veya 123hp’yi sunacak.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here