APPLE CAR GELİYOR

80’lerde çok meşhur bir dizi vardı: Kara Şimşek. Bu akıllı araba kullanıcı ile konuşabiliyor, kendi kendine hareket ediyor ve güçlü motoruyla rüzgarla yarışıyordu.

Günümüzün teknoloji firmaları geliştirdikleri otomobil modelleri ile “Kara Şimşek” i aratmıyorlar.

Apple Car

2014 yılından beri yapımı için çalışılan “Apple Car” tanıtımı için geri sayım başladı ve 2025’te otomobil severlerin beğenisine sunulması planlanıyor.

Apple Car’ın üstün teknolojik ve yenilikçi özellikleriyle Tesla’nın en büyük rakiplerinden olacağı düşünülüyor.

1Apple’in Gizli Projesi “Apple Car”

Apple Car’ın tanıtım tarihi olarak 2025 yılı öne çıkıyor.

Büyük olasılıkla bu tarihte görücüye çıkacak olan otomobilin çalışmalarına hız verildiği duyumları, otomobil sektörünün kulislerinde dönmeye başladı.

2014 yılından beri çalışmaları süren proje, son derece gizlilikle yürütülüyordu.

Ancak Bloomberg tarafından paylaşılan bilgiye göre aracın tanıtımı 2025 yılında olabilir.

2Apple Car, tam sürücüsüz ve tam elektrikli olacak.

Apple car, hem elektrikli hem de otonom yazılımla çalışan bir yapıya sahip olacak.

Yapay zeka sistemleri ile donatılması ve insanın yönetimine minimum ihtiyaç duyarak konforlu bir sürüş keyfi yaşatacak Apple Car, Tesla’nın da hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürdüğü otonom özellikli aracına en büyük rakip olacak.

3Sürücüsüz Otomobil Deneyleri Sürüyor

Elektrikli otomobilleri günümüzde yollarda görmek mümkün. Dünyanın ekolojik dengesi ile uyumlu ve akıllı araçların üretimi için teknolojilerini ortaya koyarak otomobil firmaları çalışıyor. Ancak, yazılım ve robot üreten firmalar da bir adı ileriye giderek Hollywood Filmleri ve Dizilerinde gördüğümüz tamamen fantezi ürünü olarak algıladığımız senaryoları da gerçek hayatta yaşanabilir kılmak için çalışma ve deneylerini sürdürüyor. Apple ve Tesla buna en güzel örnek.

4Yeri gelmişken Hatırlayalım: “Kara Şimşek” özgün adıyla “Knight Rider” Özellikleri Nelerdi?

1982- 1986 yıllarında ABD’de yayınlanan ve Türkiye ile birlikte dünyanın pek çok ülkesinde yayınlanan Kara Şimşek Dizisinde; kendi kendine hareket edebilen, konuşabilen yapay zekâlı otomobil KITT ile sahibi Michael Knight’ın başından geçen olaylar işlenmekteydi.

Michael Knight, konuşarak anlaştığı KITT ile kötü adamlarla savaşıyor ve onun üstün teknolojik güçleri sayesinde, “hızlı takip modu” ile kanatları çıkıyor ve turbo gücü ateşleyip son sürat yol alabiliyordu. Asfaltı ağlatan bu teknolojiyi Apple ve Tesla marka otomobiller piyasaya sürüldüğünde yollarda görebileceğiz gibi görünüyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Apple Car   Apple Car

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here