Yamaha Tricity 125 Euro 5 Standartlarıyla Geri Döndü

0
2021
Yamaha Triciy 125

Yamaha’nın bu eşsiz modeli, şüphesiz hepimizin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Tricity modeli, öndeki 2’li tekerlek yapısı sayesinde oldukça güvenli bir yolculuk sağlıyor. Daha önceleri üretilen Yamaha Tricity 125 modeli Euro 4 standartlarında satılıyordu. 2022 yılına girilmesiyle birlikte şirket Tricity modelini Euro 5 standartlarına uydurarak, tekrar satışa sundu. Ek olarak şasi yükseltmeleri ve start&stop özelliği gibi güncellemelerde yapıldı. Yamaha Tricty 125, 2022 modeli bu yaz 4.700 Euro fiyatıyla satışa sunulacak.

Yamaha Triciy 125 Yeni Gelen Değişimler

Bu üç tekerlekli motosikletin yeniliklerinden en önemlisi kuşkusuz motor bloğunda oldu. Yukarıda bahsettiğimiz gibi Euro 4 standartlarından, Euro 5 standartlarına geçişte önemli değişiklikler yapıldı. 8.000 devirde 12.1 beygir gücü verebilen Blue Core motor geliştirildi. Bu motora ek olarak, Scooter durduğunda, motor gücünü kısa süreli kesen ve gaz kolunu çevirdiğinizde tekrar aktif olan bir teknoloji geliştirildi. Bu start & stop özelliği birçok Scooter’da bulunuyordu. Bu yüzden star & stop özelliğinin getirilmesi oldukça yeniliğe ayak uydurdu.

125CC’lik modeller arasında benzersiz 3 tekerlekli bir sisteme sahip olan Tricity modeli, 2022 yılında direksiyon kontrolü tekrar optimize edilerek, satışa sunulacak. Bu yeni optimizasyon sayesinde motosiklet, sağ veya sola yatarken ağırlığı daha eşit dağıtacak. Böylece virajlarda çok daha güvenli bir şekilde yatabileceksiniz.

Yamaha Tricity 125 ayrıca 60mm daha uzayan dingil mesafesi sayesinde çok daha iyi bir aerodinamiğe ve sürüş konforuna kavuştu. Ek olarak daha iyi sürüş ve konfor için çift arka süspansiyon geliştirildi.

Bu motosikletin tek negatif yönü ABS fren sisteminin bulunmamasıydı. Euro 5 standartlarıyla birlikte arka frene basıldığında ön tekerlekler ile arka tekerlerler arasında freni dağıtan bir teknoloji ile birlikte gelecek.

Yeni gelen teknolojik özelliklerden birisi de MyRide uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde telefonunuzdaki tüm bildirimleri motosikletin göstergesinde görebileceksiniz. Bu özelliği kullanmak için telefonunuzun Bluetooth bağlantısını kullanmanız yeterli olacaktır.

Bir diğer hoş özellik ise motosikletinizin anahtarı cebinizde veya çantanızdayken otomatik olarak algılaması ve anahtarsız çalıştırmaya olanak sunmasıdır.

Yamaha Tricity 125 2022 Ne Zaman Satışa Sunulacak?

Kum grisi, Mat Gri ve Petrol Mavisi renk seçenekleriyle birlikte Yamaha Tricity 125 2022, temmuz ayının sonlarına doğru 4.700 Euro fiyatıyla satışa sunulacak. Türkiye’deki vergisiz fiyatı ise 78,900 TL olacak. Peki bu fiyatlara yeni Tricity modelini tercih eder misiniz? Lütfen yorumlarda belirtin.

Yamaha Motosiklet Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here