2006 Hyundai Tucson Küçük Bir İhmal Sonucu Oluşan Motor Arızası

0
2320
2006 Hyundai Tucson

Otomobiller, birçok kişinin günlük olarak kullanmış olduğu ulaşım araçlarıdır. Otomobillerin güvenli ve sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için bakımlarının düzenli bir şekilde yapılması gerekiyor. Bakımları düzenli bir şekilde yapılmaz ise büyük sorunlar oluşabilir. Bu yazımızda sizlere bahsedeceğim araç; 2006 model Hyundai Tucson, araç antifrizsiz olarak kullanıldığı için motoru bozuldu. Antifriz 70 ₺’lik bir soğutma sıvısı iken komple motor tamiri 20- 25 bin ₺’leleri bulabiliyor. Bu sebeple yaz kış demeden otomobillerinizi antifriz olmadan kulanmayın.

2006 Hyundai Tucson

2006 Hyundai Tucson Küçük Bir İhmal

2006 model Hyundai Tucson 2.0 CRDİ 4 WD araç; antifriz olmadan kullanıldığı için soğutma sistemi içerisinde bulunan bazı borular korozyona uğramıştır. Korozyona uğrayan borulardan akan su, aracın hararet yapmasına sebep olmuştur. Aracın suyu komple bittiği için gizli hararet oluşmuş ve pistonlar erimiştir. Piston eridiği için gömlekler ve yataklar da zarar görmüştür. Yaşanan hararet sonucunda silindir kapağı da hasar almış ve bükülmüştür. Motorun tamir maliyeti hesaplandığında, 20 – 25 bin ₺ civarında masrafla karşılaşılmıştır. Araç antifriz ile kullanılsaydı böyle bir sorun ile karşılaşılmayacaktı.

Antifriz Ne İşe Yarar?

Antifriz kullanmanın asıl amacı her ne kadar suyun donma derecesini düşürmek olsa da antifriz, soğutma sistemindeki parçalarda korozyon oluşumunu engeller. Korozyon devamında çürümeler oluşur. Çürüme sonucunda su kaçakları oluşur ve susuz kalan araç, hararet yapar. Oluşan hararet, motorda ciddi masraflar oluşmasına neden olabilir.

Antifriz kullanılmayan Motorlarda Ne olur ?

Pas ve korozyon oluşumunu engellediği bilgisini vermiştik. Eğer aracımızda antifriz yoksa, Aracın metal su boruları korozyona uğrar paslanır ve çürür. Çürüme sonrası su kaçıran araba hararet yapar ve Conta yakar. Bu sebeple yaz kış demeden aracımızda bu sıvının olmasına özen göstermeliyiz. Uzun süre antifriz kullanılmamış bir araca  eklenirse araç belirli bir süre kontrol altında tutulmalıdır. Su eksiltiyor mu ? Su kaçağı var mı ? gibisinden. Çünkü antifrizsiz kullanılan arabada paslanma oluştu ise bu sıvı eklendiğinde paslar söküleceği için bir delik oluşabilir.

Güncel Antifriz fiyatları

3 Litre Castrol Radicool SF Kırmızı Antifriz   66,69 ₺

Castrol Radicool SF 3 lt Kırmızı Antifriz Ürün Resmi
Castrol Radicool SF Kırmızı Antifriz

3 Litre Petrol Ofisi Süper Antifriz  50,22₺

Petrol Ofisi Süper 3 lt Antifriz Ürün Resmi
Petrol Ofisi Süper Antifriz

3 Litre Castrol Radicool Mavi Antifriz  58,90₺

Castrol Radicool 3 lt Mavi Antifriz Ürün Resmi
Castrol Radicool Mavi Antifriz

3 Litre Shell Longlife Concentrate Kırmızı Antifriz  58₺

2006 Hyundai Tucson
Shell Longlife Concentrate Kırmızı Antifriz

3 Litre Petrol Ofisi Hazır -40 Derece Antifriz  43₺

2006 Hyundai Tucson
Petrol Ofisi Hazır -40 Derece Antifriz

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here