Minivan, çok amaçlı araç veya MPV araç olarak tanımlanır ve şahsi kullanım için tasarlanmış bir van türüdür. Minivanlar genellikle tek veya çift kutu olarak tasarlanır ve maksimum iç hacim sağlarlar. Sedan, hatchback ve station wagon araçlardan genellikle daha yüksektirler.

Tıpkı kompakt ve orta boy binek otomobiller gibi, minivan segmenti de SUV modelleri tarafından kutulanırken küçüldü. Yine de, bazı tüketiciler için bir SUV yerine bir minivan seçmenin bazı avantajları var. Bununla birlikte, piyasada var olan beş minivanı ele alacağız.

Minivan Sıralamamız

Bu 5 minivanı, sürüş performansı, standart özellikler, tasarım ve değer açısından değerlendirmelerini birleştirerek en kötüden en iyiye doğru sıralıyoruz.

52019 Dodge Grand Karavan

Biraz üzücü bir haberde, artık Dodge’un Grand Caravan üzerinde çok uzun zamandır konuştuğunu biliyoruz. Son model yılı 2020 olacak. Dodge, Caravan’ı 1984 yılında ABD’li tüketicilere tanıttığında minivan pazarını yarattı. Şimdi başlamasına yardımcı olduğu segmentten çıkacak. Adil olmak gerekirse, Dodge uzun zamandan beri Grand Caravan’ı otlaklara bıraktı. Grand Caravan’ın bu güncel (ve son) beşinci nesli 2008’den beri piyasada! Ve oğlum, gösteriyor mu? İç mekan düşük kira, dış ses gürültüsü sanki yolunda hiçbir şey yokmuş gibi kabinin içine sızıyor ve bu listedeki modellere kıyasla çok az standart güvenlik özelliği var. Tek profesyonel, Stow ‘n Go koltuklara sahip ve benzer bir versiyonuda çok güçlü Chrysler Pacifica’da bulunuyor.

42019 Kia Sedona Minivan

2019 Kia Sedona düşük başlangıç fiyatı ve standart özelliklerin uzun bir liste ile zorlayıcı bir değer teklifi sunar. Ancak bunu tüm sınıf genelinde karşılaştırırken, sürüş özellikleri biraz geri kalıyor. İnsanların minivan satın aldıkları, elleçleme ve kargo alanı için aldıkları şeyler söz konusu olduğunda, Sedona bir şekilde duraksıyor. Yeterince keyifli, ancak Honda Odyssey ve Chrysler Pacifica’nın kaçırılamayacak kadar güzel sürüş deneyimleri var. Belki de Sedona, 2022 model yılı için planlı bir revizyondan geçtiğinde, alıcılara daha da rekabetçi bir paket sunacak.

32019 Toyota Sienna

2019 Toyota Sienna, her şeyin sıralamasında ortada geliyor. Hem iç hem de dış tasarıma orta seviyede özenilmiş. Sienna’nın iç düzenine diğer minivanlara kıyasla daha az meraklıyız. Sürücü kalitesi gayet iyi; hem hakaret esnasında hem de yavaş sürüşte kötü diyebileceğimiz bir şey yok. Rakiplerine kıyasla güvenlik derecelendirmeleri de orta düzeydedir. Toyota Sienna, onu bu listedeki diğer minivanlardan ayıran dört tekerlekten çekişe sahip. Kalbinizi bir Sienna’ya kaptırdıysanız, 2021 model yılının tamamen yeniden tasarlanması için birkaç yıl beklemek en iyisi olabilir.

22019 Honda Odyssey

Honda nasıl harika araçlar yapılacağını biliyor. Bu nedenle Civic, Accord ve CR-V, kendi sınıflarında sıralamamızın en üstünde yer alıyor. 2019 Honda Odyssey istisna değildir. Bu minivan, hem sürücüler hem de yolcular için özenle hazırlanmış geniş ve iyi tasarlanmış bir iç mekana sahiptir. Bilgi-eğlence sistemi kullanıcı dostudur ve hızlı bir bakışta anlaşılması kolaydır. Sürüş kalitesi aynı zamanda sağlam yol tutuşu ve tüm gaz paranızı emmeden yeterince güçlü olan bir V6 motoru ile birinci sınıftır. Odyssey’i paketin tepesinde tutan tek şey, bu minivanın sahip olduğu maksimum kargo alanını kullanmak için ikinci sıra koltukları çıkarmanız gerektiği gerçeğiydi.

12019 Chrysler Pacifica

2019 Chrysler Pacifica piyasada minivan sektörünü bir tık ileri taşıyor. Ailenin etrafında dolaşırken önemli olan rahat bir sürüşü var. Daha da iyisi, alıcılar geleneksel bir motor ve bir plug-in hibrit kurulum arasında seçim yapabilir. Pacifica’nın fişli versiyonu, benzinli motor devreye girmeden önce yalnızca elektrikle 32 mil yol alabilir. Veya sürücüler, yakıt verimliliğini artırmak için onu daha geleneksel bir pilli-elektrikli hibrit gibi çalışacak şekilde ayarlayabilir. Tamamen, plug-in versiyonu sadece gaz kullanan kardeşlerine göre tam şarj ve dolu depo ile 100 mil daha fazla yol kat edebilir. Chrysler Pacifica’yı piyasada yenilecek en iyi minivan yapan tüm özellikleri (zemine katlanan koltuklar dahil) koruduğu için birinci tercihimizdir.

İkinci el  Minivan & Panelvan Fiyatları

5 YORUMLAR

  1. türkiyede hiç tutulmuyor bu modeller. avrupa hakkında çpk fikir sahibi değilim ama tipik amerikan aile arabası aklımda canlanıyor bu modelleri görünce.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here