2020’de Öne Çıkan Off-Road Araçları

0
7371
off-road araçları
Fotoğraf: Nikita Volodko -Pexels

Off-road nedir?

Türkiye’de de önemli bir yeri olan sporlardan biri olan Off-Road, genel olarak 4×4 arazi araçları ile zorlu doğa koşullarında yol almaktır.

Bu sporda arazi aracınızı patika, çakıl, kum, su yatağı, kar, çamur, kayalık gibi doğal engel bulunan parkurlarda kullanarak hedefe ulaşmaya çalışırsınız.

off-road araçları

Bireysel olarak yapılabilen bu spor, çeşitli yarışmalara katılarak da yapılabiliyor.

2020’de en çok hangi off-road araçları öne çıkıyor?

1Land Rover Defender

Otomobilin 4×4 yetenekleri tartışmanın ötesinde. Temel özellikleri ve tasarımı, off-road sevmeyen insanların bile kullanmak isteyeceği bir araba gibi görünmesini sağlıyor. Ancak tüm bunların üzerine yolları çok iyi idare eden eden bir sistem sunmak, onu rakiplerinin bir adım önüne çıkarıyor. Hem dayanıklılığı hem de duruşu ile son derece etkileyici olan bu araç, Defender’ı Land Rover’ın  şimdiye kadar sunduğu en güçlü ve en sağlam araç yelpazesi haline getiriyor.

Defender, 815 mm’lik lastiklere, kauçuk zemine Saten Koruyucu Film özellikli bir dış tasarıma sahip.

2Jeep Wrangler

Jeep bu araçla, çok sevilen tasarımı olan dairesel farlarını, çıtalı ızgarasını ve katı geometrisini dikkatlice korudu. Araç, 32″ çamur ve kar lastiklerine , 77.2:1 sürünme oranı ve 4×4 kabiliyetinin devreye alınması için kolay ulaşılabilir anahtarlara sahip. Jeep Wrangler’ın 9 renk seçeneği mevcut.

3 Toyota Land Cruiser

Bu araç, eski tarzda yapılmış bir off-roader. Bir Range Rover’ın stilini veya lüks özelliklerini taşımayabilir. Ancak Land Cruiser Toyota güvenilirliğine ihtiyaç duyan insanların beklentilerini karşılıyor. Land Cruiser, 2.8L D-4D 177HP Dizel Motora ve 87 litrelik yakıt deposuna 4×4 çekiş sistemine sahip.

4Mercedes-Benz G-Class

Herhangi bir yere gitmek ve her şeye dayanmak için tasarlanmış bir askeri araç olarak başlayan otomobil, çevredeki en sofistike off-roaderlardan biri haline geldi. Dört çekişli sistemi otomobilin aracını tam olarak anlatan özelliklerden. Gelişmiş sürüş yüksekliğine ve daha önceki arazi yeteneklerine sahip ama şimdi araziyi daha öngörülebilir bir şekilde ele alıyor. Pinyon-kremayer tip direksiyona yapılan geçiş en büyük farkı yaratmış durumda.

5Ford F-150 Raptor

Ford, Raptor ile müşterilerine güçlü bir off-road aracına dönüştürülmüş bir F-150 sunuyor. F-150 Raptor, açık çöllerde gitmek ve engebeli kir yollarının üstünde sıçramak için tasarlanmış. 450 beygirlik çift turbo V6 motoru, onu hızlı, arazi yönetim sistemi ise onu dinamik hale getiriyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here