50 Bin Tl ve Altına 2. El Otomatik Araba Seçenekleri

0
53704
50 Bİn TL'ye Araba

50 Bin Tl ve altına 2. el otomatik araba seçenekleri var mı? Sahibinden satılık 50 bin altı araba seçenekleri için biraz araştırma yaptık. Sahibinden satılık 50 bin altı otomatik araba seçeneklerini bulduk. İşte detaylar…

50 Bin Tl ve Altına 2. El Otomatik Araba Seçenekleri

Sahibinden satılık 2. el araba fiyatları da sıfır km araba fiyatlarına paralel olarak artıyor. 2017 yılından beri durmayan fiyat artışı can sıkıcı olsa da hala otomobil ihtiyacımız var ve buna uygun çözüm bulmak üzere arayıştayız. Peki, otomatik vites sahibinden satılık uygun fiyatlı araba seçenekleri neler? Mesela 50 bin altında otomatik araba almak istenize karşınıza neler çıkar?

50 Binin Altında Araba Arayışı

Bundan çok değil 4 yıl önce 50 bin TL’ye sıfır araba vardı…Maalesef bugün, en az 100 bin TL rakamına ulaşmadan sıfır otomobil almak mümkün değil. Bu can sıkıcı tabloyu, hatırlamak gerek ki ekonomik parametrelerin günlük alışverişimizi nasıl etkilediğini anlayalım. Konumuz, cebinde 50 bin TL’den fazlası olmayanlar için hangi uygun otomatik 2. el araba seçeneklerinin olduğu.

Uygun fiyata araba arayışında en avantajlı çözümü ilan platformlarında bulabilirsiniz. Çünkü ülke genelinde çok sayıda insan buralara kolay ve konforlu bir biçimde ilan verebiliyor. Ancak oto pazarlarında daha sınırlı bir seçenek havuzu söz konusu. Biz de bu amaçla arabam.com otomobil ilanları sayfasını açtık. Bakalım 50 bin liranın altında araba var mı?

Tam 108 bin ilan sonucu gördük. Evet, tek tıkla 108 bin araba ilanına ulaşmak büyük konfor. Elbette bu 108 bin adet arabanın arasında bizim ihtiyacımıza uygun olmayan onlarca seçenek var. Onları bi eleyelim:

  • Fiyat aralığı gireceğimiz filtreleme alanı var solda, oraya maksimum 50 bin Tl yazdık. ilanların sayısı 53 bine düştü. Ama hala istediğimiz sonuçlara nokta atışı ulaşamadık. Çünkü biz, 50 binin altında otomatik araba arıyoruz.
  • İlanları soldaki sütundan otomatik ve yarı otomatik şeklinde bir daha filtreledik. Yani “düz vites olanları bana gösterme” dedik. İlan sayısı 6 bine indi. Şimdi, işimiz kolay. 6 bin adet 2. el otomatik vitesli araba arasından aradığımızı bulacağız.
  • Burada en düşük fiyatlı ilan, 8 bin TL’ye satılmak istenen 1992 model Suziki Alto. Modifiye ya da nostalji peşinde değiliz. O yüzden bu çok düşük fiyatlı araba seçeneklerini de görmek istemiyoruz. Tekrar fiyat sütununa gelip, en düşük fiyat kısmına da bir kriter koyacağız. En az 30 bin en çok 50 bin Tl fiyatı olan arabaları görmek istiyoruz.
  • İlan sayısı 4.500’e düştü. Listenin en düşük model yılı 1999. En düşük fiyatı 30 bin Tl. Bakalım listede neler var?

30 bin – 50 bin arası arabalar

Örnek vermek gerekirse şöyle bir liste yapılabilir:

  • 30 bin TL’ye 2001 model Peugeot 206 var ve 131 bin Km’de.
  • 2004 model Citroén C2 var 30 bin TL’ye.
  • 2003 model Opel Corsa var 31 bin TL’ye.
  • 40 bin TL’ye Hyundai Accent 2005 model var.
  • 104 bin km’de 40 bin liraya Renault Clio var.
  • 45 bin TL’ye otomatik araba listesinde ise Volkswagen ve Ford marka olanların sayısı fazla.
  • 2009 model 195 bin km’de 45 bin TL’ye Megane sedan ilanı var.
  • 50 bin liralık arabalar listesinde ise 2010 model Seat Leon,  2011 model Peugeot 308, 2013 model Fiat Punto, 2011 model Toyota Yaris gibi seçenekler görüyoruz.

50 Bin Liraya En Genç Araba Hangisi?

İlanları inceleyince anlıyoruz ki 50 bin Tl fiyatının altında otomatik araba arayışında model yılı olarak 2013’ün sütüne çıkmak zor. Yani hem 50 bin ve altında fiyatı olsun, hem otomatik olsun derseniz 6 – 7 yaşından genç araba almanız biraz zor. Tabi konu 2. el otomobil olunca hasar durumu, rengi, boyası, değişeni, plakası gibi pek çok detay devreye girerek fiyata etki ediyor. Bunun da altını çizmek gerek.

Uygun Fiyata 2. El Araba Arayanlar Bunlara Dikkat Edin!

  • Sadece fiyata odaklanmayın, ihtiyacınıza uygun olan arabayı almaya odaklanın! Bu amaçla arabam.com’un Bana Araç Öner uygulamasını deneyin!
  • 2. El araç dolandırıcılarına karşı dikkatli olun, değerinin altında satışa sunulan arabalar hakkında temkinli davranın. Bir arabanın gerçek piyasa değeri için arabam.com arabam kaç para uygulamasını kullanın.
  • Kapora vermek adetten değil; notere gidip satış işlemi yapın. Kimseye kapora vermeyin! kanunen kapora vermenin bir yükümlülüğü yok.

İkinci El Araba Kaporası Nedir?

  • Aracı ekspertize sokmadan almayın, söze değil uzman tutanağına güvenin.
  • Aracın hangi ilden satılık olduğunu konusu, ilk bakışta çok önemsenmez ama uzun sürecek bir şehirler arası yolculuğun maliyeti de arabayı alma bedeline yansır. Tabi, aklınızda fazladan bir gezi planı yoksa…
  • Online sahibinden satılık araç platformlarının filtreleme araçlarını iyi kullanın. Bu araçları, kendi ihtiyacınıza göre kullanarak aradığınız arabayı zaman kaybetmeden ve kafanız karışmadan bulabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here