Aks Mili Contası Nedir? Nasıl Değiştirilir?

1
1779

Modern araçlardaki diferansiyel ve dişli kutusu, doğru çalışması için büyük ölçüde yağlamaya dayanır. Özel dişli kutusu ve diferansiyel yağlar, tüm hareketli parçaları düzgün bir şekilde yağlamanın yanı sıra aşınma ve yıpranmaya karşı koruma sağlamak için oluşturulur. Bu bileşenler motordan girdi alır ve aracın hareket etmesine izin vermek için tekerleklere çıkış vermesi gerekir. Gücün geçmesine izin verirken bu açıklıkları kapatmak, aks mili contası (tahrik mili contası) tarafından sağlanır.

Aks mili contaları en yaygın olarak önden çekişli araçlarda bulunur; burada conta, aks millerinin diferansiyel ve şanzımana kilitlendiği diferansiyel kasaya monte edilir. Bu contalar için değiştirme aralığı yoktur, bu nedenle sızdırmaya başladıklarında onları değiştirme zamanı gelmiştir.

Aks Mili Contası Nedir?

Aks mili contası, arka ana conta ve eksantrik mili contası da dahil olmak üzere araçtaki diğer contalara benzer, çünkü conta üzerindeki gerilimi tutmak için sağlam bir dış halka ve ince bir yaylı bir lastik iç halka kullanırlar. Bu, diferansiyel veya şanzıman mahfazasına takılır ve tahrik mili mafsalı, şanzımanın veya diferansiyelin iç tarafına yerleştirmek için bunun içinden geçer.

Aks Hakkında Daha Fazla Bilgi

Aks Mili Contanızın Değiştirilmesi Gerektiğini Gösteren Belirtiler

  • İletim alanından zemine yağ sızması
  • Düşük şanzıman veya diferansiyel sıvısı
  • Düşük sıvı nedeniyle şanzımanın düzensiz çalışması

aks mili contası

Aks Mili Contası Nasıl Değiştirilir?

  1. Teknisyen, sızıntının kaynağını belirlemek için aracı inceleyecektir.
  2. Diferansiyel veya şanzımana ulaşmak için araba krikoyla kaldırılır.
  3. Aks mili çekilir ve aks mili contası çıkarılır.
  4. Alan temizlenir ve yeni conta takılır.
  5. Aks mili yeniden takılır ve yağ seviyesi tamamlanır.
  6. Onarımın başarılı olduğunu kontrol etmek için araç indirilir ve test sürüşü yapılır.

Hatırlanması Gereken İpuçları

Bazı 4WD modellerinde ön ve arka aks mili contaları olacaktır, bu nedenle doğru onarımın yapıldığından emin olmak için doğru teşhis zorunludur.

Sıvının kirlenmesi durumunda, diferansiyel veya şanzıman sıvısını conta değiştirildiğinde değiştirmek en iyi uygulamadır.

Aks Mili Contanızı Değiştirmek Ne Kadar Önemli?

Doğru çalışan bir diferansiyel veya şanzımana sahip olmak, aracınızın günlük çalışması için çok önemlidir. Bir aks mili contasından sızıntı olması, bu bileşenlerin aşınmasını ve yıpranmasını artırabilir ve hızlı bir şekilde giderilmezse, şanzıman veya diferansiyel arızalandığında büyük bir onarım faturasıyla karşılaşabilirsiniz. Sızıntı yapan bir aks mili contasını değiştirmek, bu sorunlarla mücadele edecek ve sizi ve ailenizi yolda güvende tutacaktır.

2. El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here