Akü Nasıl Daha Uzun Süre Dayanır?

1
1438

Şu an trafikte araç kullanan çok az sürücü bitmiş bir akü ile uğraşmanın ‘zevkini’ yaşamadı! Ve eğer bu birkaç kişiden biriyseniz, sıranız yakında gelebilir. Çoğu araba aküsü ortalama olarak üç ila beş yıl dayanır. Peki akü nasıl daha uzun süre dayanır?

Satır aralarını okuyorsanız bu, yeni araç garantinizin süresi dolduktan kısa bir süre sonra aracınızın aküsünü değiştirmeniz gerekebileceği anlamına gelir. Peki neden bazı sürücüler akülerini daha uzun süre en iyi durumda tutabiliyor? Her şey araba bakımına bağlanıyor.

Bu beş ipucu ile arabanızın aküsünün mümkün olduğu kadar uzun süre sağlıklı kalmasına yardımcı olabilirsiniz.

1Arabanızı Sıcaktan Uzak Tutun

Herkes soğuk havanın bir araba aküsü için en kötü şey olduğunu düşünüyor. Aslında tam tersi doğru! Aşırı sıcaklık, bir arabanın aküsünün durumunu hızla bozar. Yüksek sıcaklıklar, aküde hızlı elektrolit kaybına neden olur. Başka bir deyişle, içerideki su buharlaşır ve buhar dışarı sızar. Düşük elektrolit seviyeleri, akünün şarj tutma kapasitesini azaltır. Mümkünse, arabanızı mümkün olduğunca doğrudan güneş ışığından uzak, serin bir yere park edin.

2Pili Şarjlı Tutun

Arabanızı uzun süre park etme eğilimindeyseniz, akünüzün şarjı bitebilir. Elektrikli bileşenlere ve modüllere her zaman güç sağlamak için küçük bir çekiş gereklidir. Bununla birlikte, birkaç hafta çalıştırmaz ve akünüzü şarj etmezseniz, akü motoru marşlayamayacak kadar bitebilir.

Haftada bir kez uzun süren bir yolculuk ile bu sorunun oluşmasını engelleyebilirsiniz.

3Elektrolit Sıvı Doldurma

Bazı araç akülerine bakım yapılabilir – üstlerinde sıvı eklemek için çıkarılabilen kapakları vardır. Akünüz bakım yapılabilir nitelikteyse, elektrolit seviyesini üç ayda bir kontrol etmek iyi bir fikir. Düşükse, bir otomobil yedek parça mağazasından elektrolit sıvısı doldurun veya damıtılmış su kullanın.

4Akü Terminallerine Bakım Yapın

Kötü bağlantılar, alternatörün iyi şarj olmasını engelleyebilir ve bu, akü kabloları ve terminaller için geçerlidir. Korozyon oluşur ve şarj sürecine müdahale eder.

Akü terminallerini ve akü kablolarını temizlemek kolaydır. Su ve kabartma tozu, kabuk oluşumunun çoğunu çözebilir ve sert bir tel fırça, geri kalanını kolaylıkla çıkarabilir.

5Işıklarınızı Kapatın

“Farlarını kapattın mı?”

Akü boşaldığında kimsenin duymak istemediği soru bu. Ancak, hala insanların kabul etmek istemediğinden daha fazla durumda ana sebep farlar olarak ortaya çıkar. Mümkünse farlarınızı ‘OTOMATİK’ olarak ayarlayın ve arabadan çıkmak için kapılarınızı açmadan önce iç ışıklarınızın kapalı olduğundan emin olun.

Bu ipuçları ile akü nasıl daha uzun süre dayanır sorusunu cevaplamış olduk. Bu bilgiler araç akünüzden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacaktır.

Akü Nasıl Şarj Edilir?

2.El Otomobil İlanları İçin Tıklayın

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here