Hangi şekilde yaparsanız yapın, arabayı yeniden çalıştırdıktan sonra arabanızın aküsünü mümkün olan en kısa sürede kontrol ettirmelisiniz. Akü , ışığı açık bıraktığınız için bitmişse, o zaman düzelicektir, ancak aniden arızalanırsa, aracın alternatörü veya elektrik sisteminde bir sorun olabilir. Bu yüzden kontrol ettirmelisiniz.

Takviye kabloları olan bir araba nasıl takviye edilir:

1. İki arabayı yanaştırın: 

Aküsü sağlam başka bir aracı aküler birbirine yakın olacak şekilde araca yaklaştırın. Bazı modellerde bagaja veya hatta bir koltuğun altına monte edilmiştir. Tüm metal nesneleri her iki pilin yolundan çekip kasnaklara takılabilecek veya kıvılcım oluşturabilecek bol giysileri ve takıları çıkarın. Hem pillerin hem de takviye kablolarınızın hasar görmediğini kontrol edin.

2. Kırmızı takviye kablosunu bağlayın: 

Kırmızı takviye kablosunun timsah klipsini Araç 2’nin aküsündeki pozitif (+) terminale, ardından diğer ucunu Araç 1’in aküsündeki pozitif (+) terminale bağlayın. Klipsin ucunu aracın başka bir kısmına dokunmamaya dikkat edin ve terminali doğru aldığınızdan emin olun. Pozitif terminal açıkça işaretlenecek ve genellikle kırmızı bir başlığa sahip olacaktır.

3. Siyah takviye kablosunu bağlayın:

Siyah takviye kablosunun timsah klipsini Araba 2’nin aküsünün negatif (-) terminaline, ardından diğer ucunu Araç 1’deki bir topraklama noktasına bağlayın – bu genellikle negatif ucun sonunda bulunur ve sağlam bir kısmına cıvatalanır.

4. Motoru çalıştırın:

Araba 2’nin motorunu çalıştırın. Yaklaşık 5 dakika bekleyin ve ardından Araba 1’i çalıştırın. Akü tamamen bitmemişse ve araba yavaş dönüyorsa, bunu hemen yapabilirsiniz. Araç çalıştırıldığında, klipsleri yukarıdakinin tersi sırayla çıkarın.

5. Arabayı çalıştırın veya sürün:

Akünün kendi kendine başlayabilmesi için yeniden şarj olmasını sağlamak için Araç 1’i en az 15 dakika çalıştırın veya tercihen sürün. Yine de başlatmaya çalışmayın, aksi takdirde pili tekrar boşaltırsınız.

Kablolar olmadan – çalıştırma (sadece manuel arabalarda çalışır)

  1. Yokuş aşağı park ederseniz, itmeye ihtiyacınız olmaz. Ancak aksi takdirde arabanızı itmeye yardımcı olacak bazı gönüllüler toplamanız gerekecek.
  2. Debriyaja basın (4. adıma kadar bırakmayın) ve aracı ikinci vitese alın. Kontağı açın.
  3. Arkadaşlarınızın arabayı itmeye başlamasını sağlayın veya bir tepedeyseniz frenleri bırakın.
  4. Hızlı yürüme temposunda hareket ettiğinizde, debriyajı hızla yukarı kaldırın ve motor çalışacaktır. Bir kez, debriyaj pedalına tekrar basın ve motoru rölantide bırakın. Şarj olurken arabanın çalışmasına izin verin.

 

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

1 YORUM

  1. Araçtan araca yapılan akü takviyesini asla önermiyorum. Sağlam olan diğer aküyede zarar verir lütfen mecbur kalmadıkça bunun yerine yol yardım veya profesyonel bir yardım alarak mobil akü şarj cihazı bulunan bir servisten ekip isteyiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here