Akü testi yaparak aracınızda ki en önemli parçalardan birisinin kontrolünü yapabilirsiniz. Aracınızın aküsü soğuk havalarda motorunuzu çalıştırmak için yeterli gücü içeriyor mu? Pilinizin tamamen dolu olup olmadığını öğrenmenin tek yolu, pilin şarj durumunu bir voltmetre ile ölçmektir. Bir analog veya dijital voltmetre kullanabilirsiniz, ancak bir dijital sayanın okunması daha kolaydır ve size daha doğru bir okuma sağlayacaktır.

Aracınızın Aküsünü Nasıl Test Edersiniz?

test 1

Önce, kontak anahtarının kapalı olduğundan ve tüm araç ışıklarının kapalı olduğundan emin olun. Pilinizin şarj durumunu kontrol etmek için kırmızı veya pozitif voltmetre test kablosunu pilinizin pozitif terminaline bağlayın. Pozitif terminal bir plus simgesi (+) ile işaretlenecek ve pozitif terminale bağlanan pil kablosu genellikle renk kodlu kırmızı renkte olacak. Siyah veya Negatif voltmetre test kablosunu negatif terminalinize bağlayın. Negatif terminal eksi simgesiyle (-) işaretlenecek ve negatif terminale bağlanan pil kablosu genellikle siyah renkle kodlanmış olacaktır. Aracınızın aküsünü nasıl test edersiniz, adımlarına bir bakalım.

Akü Testi Voltajı Gösterir Mi?

Akü voltajınız 12.45 volttan düşükse (yüzde 75 şarj edilmiş), voltaj düşüktür ve şarj edilmelidir. Bu, taşınabilir bir akü şarj cihazını akünüze bağlayarak veya otomobilinizi 15 ila 20 dakika 40 mil / saat hızla sürerek gerçekleştirilebilir. Otomotiv kurşun-asitli piller, en iyi performans ve ömür için yüzde 75 şarj düzeyinde veya daha yüksek bir seviyede tutulmalıdır. Pilin boşalmasına izin verilir ve birkaç gün içinde% 75’e kadar veya daha yüksek bir şarja geri getirilmezse, pil sürekli olarak hasar görmüş olabilir. Sülfasyon, pilin içindeki pil plakalarının tam şarj olmasını önleyebilir. Zamanla bu, pil performansının ve ömrünün azalmasına neden olacaktır.

akütest

İyi bir akü, özellikle soğuk havalarda güvenilir bir şekilde çalıştırılabilmesi için şarttır, çünkü soğuk hava akünün marş yükünü arttırır. Yağ düşük sıcaklıklarda daha kalınlaşır, bu yüzden çalıştırmaya çalıştığınızda soğuk bir motoru çalıştırmak için daha fazla efor gerekir. Aracınızın aküsünü nasıl test edersiniz.

Akü Testi Nasıl Yapılır?

akü 1

Akünüzün iyi veya kötü olup olmadığını öğrenmenin tek yolu test etmektir. Birçok otomobil parçaları firması, akünüzü ücretsiz test edecektir. Aracınız sürülebilirse veya bir sıçrama ile başlayabilmeniz için, ücretsiz test olanağı sunan yakındaki otomobil servisine gidin ve akü ve şarj sisteminizi test ettirin. Aracınızın aküsünü nasıl test edersiniz sorusunu sizin yerinize otomobil tamir servisleri de yapabilir.

Akünüz İyi Mi, Kötü Mü?

İyibir akü, şarj kabul edip tutacak ve nominal amper çıkışına yakın üretim kapasitesine sahip bir pildir. Kötü bir akü, şarj kabul etmeyecek veya tutmayacak veya yeterli kranklama eforu üretemeyecek bir aküdür. İyi bir pil şarj edilebilir ve servise geri verilebilir, ancak kötü bir pilin değiştirilmesi gerekiyor.

Çoğu otomobil aküsü sadece 4 ila 5 yıl arasında sürer; bu nedenle, piliniz 4 ya da daha fazla yaşlıysa ve şarj tutmuyorsa (pil ömrü tükendiyse) veya motorunuzu normal bir hızla sıkıştırmayacak gibi görünüyorsa muhtemelen yeni aküdür. Aracınızın aküsünü nasıl test edersiniz, sorusu zor bir soru değildir. Adımları takip etmek yeter.

Düşük veya ölü bir akü, pilinizin başarısız olduğu veya değiştirilmesi gerektiği anlamına gelmez. İyi bir akü birkaç nedenden dolayı azalabilir: birisi farları açık unutmuş ya da aracınızı aküyü tam şarjlı tutmak için yeterli sürüş yapmamışsınızdır, uzun süre çalıştırılmadan oturmaktadır.  Şarj sistemi veya alternatör ile ilgili bir sorundur veya arabanız kapalıyken bir elektrik sorunu aküyü boşaltır.

2. El Otomobil İlanları

 

 

1 YORUM

  1. Gayet açıklayıcı bir yazı olmuş ek olarak ömrü biten aküyü doğru bir şekilde çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi için yeni akünüzü aldığınız servise bırakmalı ve aldığınız akünün son 6 ay içinde üretilmiş olup olmadığını muhakkak kontrol etmelisiniz. Bahsedilen akü testi ve akü geri dönüşümü tüm bosch car service’lerde ücretsiz yapılmaktadır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here