Arabanızın bakımı, özellikle arabanız eskiyse, yağını değiştirmekten ve lastikleri değiştirmekten biraz daha karışıktır. Peki ya arabanızın amortisörleri değiştirmek gibi daha büyük bakım gereksinimleri için ne yapmalısınız? Bunlar için öngörülen kilometre veya zaman var mı? Sizler için cevapladık.

Arabanızın amortisörleri zamanında değiştirin

Bunları lastikler kadar kolay göremeyebilirsiniz, ancak, arabanızın amortisörleri, yoldaki tümsek ve çukurların üzerinden geçerken arabayı dengelemekten çok daha fazlasını yapar. Aslında, arabayı yönlendirmek ve fren yapmak söz konusu olduğunda arabanızın şokları önemli bir rol oynar. Basit fiziği hesaba katarsak, arabanız hızlanırken, yavaşlarken ve yönlendirirken üzerinde bulunduğunuz kuvvetlere tepki verir ve arabanın şokları uygun şekilde tepki verir.

 

Bununla birlikte, amortisor aşınırsa, normal sürüş sırasında arabanızı dengede tutmak söz konusu olduğunda çok iyi bir iş çıkarmazlar. Ancak, bunların yerini alacak önceden belirlenmiş bir kilometre yoktur. bazı amortisör üreticileri bunları her 50.000 milde bir değiştirmenizi söyleyecektir, ancak teknik olarak, arabanızın amortisörleri arabanın tüm ömrü boyunca dayanmalıdır .

Arabanızın amortisörleri değiştirme zamanının geldiğini gösteren işaretler

Arabanızın amortisörleri uzun süre dayanacak olsa da, nerede yaşadığınıza ve normalde sürdüğünüz koşullara bağlı olarak daha çabuk yıpranabilirler. Süper pürüzsüz, asfalt yolların olduğu bir bölgede yaşama olasılığınız düşük olduğundan, Sadece arabanızın kullanım şekline daha yakından dikkat ederek ne zaman değiştirmeye ihtiyaç duyduklarını anlayabilirsiniz.

  • Engebeli bir sürüş: Sarsıntısız bir sürüş sağlamanın bir amortisörün sorumluluğunun en önemli parçası olduğu düşünülmektedir. Dolayısıyla, arabanızı sürerken çok fazla titreme veya çarpma yaşarsanız, şokların değiştirilmesi gerekebilir.
  • Direksiyon sorunları : Direksiyonu çevirdiğinizde bir miktar sertlik veya bir dönüşten geçerken biraz dengesizlik fark ediyor musunuz? Öyleyse, arabanızın şoklarının bununla bir ilgisi olabilir.
  • Fren sorunları: Araba şiddetli frenleme veya özellikle hafif frenleme altında çömelir veya dalarsa, şokların büyük olasılıkla değiştirilmesi gerekir.
  • Görsel hasar: Otomobilin amortisörlerini görmek zor olsa da, her zaman arabanızın altına bakabilir ve onları görsel olarak inceleyebilirsiniz. Sızıntı dahil herhangi bir fiziksel hasar fark ederseniz, büyük olasılıkla bunları değiştirmeniz gerekecektir.
  • Aşınmış lastikler: Aşınmış darbeler lastiklerin aşınmasına neden olabilir. Tipik olarak, lastikler, sırtın kenarında çukurlar oluşturduklarında “çukurlaştırılır”. Bu durumda, amortisörleri ve lastikleri aynı anda değiştirmeniz gerekecektir.
  • Kilometre: Şoklarınızı değiştirecek kesin bir kilometre aralığı olmasa da, değiştirmeleri gerekip gerekmediğini görmek için en azından her 50.000 milde bir kontrol ettirmek isteyebilirsiniz.

OEM yedek amortisörleri kullanın

Arabanızın şoklarını değiştirmek zorunda kalırsanız, en kaliteli ürünü elde etmek için otomobil üreticisinin OEM fabrika şoklarını kullanmanız önerilir. Üretim, aracınızın en iyi şekilde kullanılmasını sağlamak için sayısız araştırma ve geliştirme harcıyor, bu nedenle yıpranmış amortisörleri yeni OEM’lerle değiştirmek en iyi seçenektir.

Bununla birlikte, satış sonrası pazarında, OEM ünitelerinden daha düşük fiyata kaliteli ürünler sunan çok sayıda tanınmış ve saygın amortisör üreticisi bulunmaktadır. Tamircinize sorduğunuzdan ve arabanız ve bütçeniz için hangi yöntemin en uygun olduğunu görün.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here