Antifriz Kullanım Zamanı Geldi. Güncel Antifriz Fiyatları

0
965

Antifriz Kullanım Zamanı Geldi

Kış aylarının gelmesi ve havaların soğuması nedeniyle otomobillerin soğutma suyuna antifriz eklemek gerekir. Antifriz kullanım zamanı geldi. Otomobilleri her ne kadar yaz kış antifrizle kullanmak gerekse de birçok otomobil özellikle yazın tamir gördüğünde antifriz koyulmadan sadece su koyularak kullanılıyor. Antifriz kullanımının asıl amacı motor soğutma sıvısının donma noktasını düşürmek olsa da antifriz kullanımı motor içerisinde korozyon oluşumunu engeller. Kışın antifriz kullanılmayan araçlarda soğutma suyu donabilir. Su donunca genleşir ve aracın motorunda büyük sorunlara yol açabilir.

Antifriz Ölçümü Yaptırın, Antifriz Kullanım Zamanı Geldi

Kış mevsimi başında otomobillerin antifriz ölçümü yapılması gerekir. Antifriz ölçümü motor soğutma sıvısının donma noktasını ölçmeye yarar. Ölçüm sonucunda araca antifriz eklenir ve donmaya karşı önlem alınmış olur. Eğer ölçüm yapılmaz ise ve aracın soğutma sıvısı içerisinde antifriz yok veya özelliğini kaybetmiş ise aracınız don yapabilir.

Araç Don Yaparsa Ne Yapılır?

Antifriz bulunmayan araçlar hava şartlarına göre don yapabilir. Aracın soğutma sıvısı donduğunda genleşir. En iyi ihtimalle araçta bulunan su tapaları atar. Su tapalarının atması kötü bir durum değildir. Motor içerisindeki don çözülür. Tapa değişir. Araca antifriz eklenerek yola devam edilir. Ancak bazı durumlarda su tapası atmaz motor bloğu, silindir kapağı veya radyatör de çatlayabilir. Bu durumu anlamanın en kolay yolu, don çözülür araca ilk olarak normal su koyulur. Araç çalıştırılır. Herhangi bir problem olup olmadığı anlaşılır. Aracın motorunda oluşan çatlak, büyük masraflara yol açabilir. Bu sebeple antifriz kullanımına dikkat edilmesi gerekir.

Antifriz kullanılmayan Motorlarda Ne olur ?

Pas ve korozyon oluşumunu engellediği bilgisini vermiştik. Eğer aracımızda antifriz yoksa, Aracın metal su boruları korozyona uğrar paslanır ve çürür. Çürüme sonrası su kaçıran araba hararet yapar ve Conta yakar. Bu sebeple yaz kış demeden aracımızda bu sıvının olmasına özen göstermeliyiz. Uzun süre antifriz kullanılmamış bir araca  eklenirse araç belirli bir süre kontrol altında tutulmalıdır. Su eksiltiyor mu ? Su kaçağı var mı ? gibisinden. Çünkü antifrizsiz kullanılan arabada paslanma oluştu ise bu sıvı eklendiğinde paslar söküleceği için bir delik oluşabilir.

Güncel Antifriz fiyatları

3 Litre Castrol Radicool SF Kırmızı Antifriz   66,69 ₺

Castrol Radicool SF 3 lt Kırmızı Antifriz Ürün Resmi
Castrol Radicool SF Kırmızı Antifriz 

3 Litre Petrol Ofisi Süper Antifriz  50,22₺

Petrol Ofisi Süper 3 lt Antifriz Ürün Resmi
Petrol Ofisi Süper Antifriz

3 Litre Castrol Radicool Mavi Antifriz  58,90₺

Castrol Radicool 3 lt Mavi Antifriz Ürün Resmi
Castrol Radicool Mavi Antifriz 

3 Litre Shell Longlife Concentrate Kırmızı Antifriz  58₺

Shell Longlife Concentrate 3 lt Antifriz Ürün Resmi
Shell Longlife Concentrate Kırmızı Antifriz

3 Litre Petrol Ofisi Hazır -40 Derece Antifriz  43₺

Petrol Ofisi Hazır -40 Derece 3 lt Antifriz Ürün Resmi
Petrol Ofisi Hazır -40 Derece Antifriz

2.El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here