Apple CarPlay Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

0
5739
CarPlay

Apple CarPlay, iOS 13 ile birlikte yeni özellikler kazandı.

CarPlay ‘i hiç kullanmamış olabilirsiniz, ancak yeni bir araba almayı düşünüyorsanız ya da otomobillerle veya teknolojiyle ilgileniyorsanız bu teknolojiyi kesin duyacaksınız.

CarPlay, Apple’ın, bugünlerde otomobil sektörünün merkezi haline gelen bilgi-eğlence ekranları için geliştirilen bir işletim sistemidir.  CarPlay, iPhone kullanıcılarına akıllı telefonlarını sürüş için arabalarına kolay şekilde bağlayıp mümkün olan en iyi özellikleri ve performansı sunmayı amaçlıyor. Bunu, arabanın kendi gösterge paneli ekranınai önemli iPhone uygulamalarını ve özelliklerini “yansıtarak” yapıyor . Ve bu özellikleri aracın dokunmatik ekranını, direksiyon simidi kumandalarını veya ses tanımayı kullanarak kontrol etmenize olanak sağlıyor.

Bu teknoloji, telefon görüşmeleri yapmanın, mesajlaşmanın ve kişileri aramanın yanı sıra Apple Music çalma listelerinize ve Spotify gibi diğer müzik sağlayıcılarına erişebileceğiniz veya Apple’ın haritalama sistemi aracılığıyla veya Waze gibi üçüncü taraf hizmetleri kullanarak gidebileceğiniz anlamına geliyor.

Yeni Ne Özellikler Var?

iOS 13 CarPlay’deki en büyük ve en belirgin değişiklik, favori uygulamalarınızla yapılandırılabilen yeni bir gösterge tablosu ekranı. Önceden onları çalıştırmak için farklı ekranlardaki uygulamalar arasında geçiş yapmak zorunda kalırken, artık ekranın sol tarafındaki gezinme penceresinin yanında bir uygulama menüsü görebilirsiniz, sağ taraf size navigasyon seçeneklerine dayalı ses kontrolleri ve Siri önerileri sunuyor. Bunlar genellikle sürüş sırasında kullandığınız uygulamalar. Temel özelliklere bu gelişmiş erişim, daha fazla yola ve daha az ekrana odaklanmanızı sağlıyor.

Airplay

Apple CarPlay’e Nasıl Bağlanılır?

CarPlay’i kullanmak oldukça kolay. iPhone’unuzu (veya iPad / iPod)  USB girişine takın. (bazı otomobil üreticileri artık kablosuz CarPlay bağlantıları sunmaya başladı) CarPlay’in ona erişmesine izin vermek için telefonunuzun kilidini açın. iPhone’unuz CarPlay’e yaptığınız bağlantıyı arabanızda kaydeder, böylece bir daha bağlandığınızda otomatik olarak çalışmaya başlar.

Carplay

Hangi Arabalarda Apple CarPlay Var?

Zaman ilerledikçe, giderek daha fazla otomobil üreticisi CarPlay teknolojisini kullanıyor. Apple CarPlay’i kullanan ilk otomobil, 2014 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Ferrari FF idi. Kısa süre sonra diğer üreticiler de bunu takip etti ve bugün CarPlay genellikle bir otomobilin multimedia paketinde Android Auto ile birlikte geliyor. BMW gibi bazı üreticiler, isteğe bağlı bir ekstra paketlerle getirmesine rağmen, yeni otomobillerde hızla standart kit haline geliyor.

Yeni bir araba için alma sürecinde değilseniz, CarPlay ile multimedia sistemleri alarak da kullanabilirsiniz. – Alpine, Sony, JVC, Pioneer ve Kenwood gibi saygın üreticilerin hepsi uyumlu sistemler üretiyor.

Carplay

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here