Araba Anahtarı Pilleri Nasıl Değiştirilir?

Modern araç erişim sistemleri, ayrı ayrı ve uyumlu olarak programlanmış araba anahtarı radyo verici ve alıcılarından oluşur. Uzaktan kumandadaki aktif düğme kontrolü, araçta bir dizi konfor işlevinin bu şekilde etkinleştirilmesini sağlar. Uzaktan kumanda sinyalleri, aracın konfor sisteminde erişim ve ateşleme yetkisi için elektronik kontrol ünitesine gönderilir ve ardından değerlendirilir. Kimlik olumlu ise, araca erişim izni verilir ve kapıların kilidi açılır. Şimdi örnek olarak Skoda, Volkswagen ve Seat marka araçlar için Volkswagen Grubu’nun 3 düğmeli radyo uzaktan kumandalı (katlanır anahtar) kontak anahtarını almak istiyoruz. Bu araç anahtarı, aracın hem mekanik olarak hem de radyo sinyalleri ile açılıp kilitlenmesini sağlar.

Elde tutulan telsiz vericisi, anahtarın alt kısmı ile birlikte, söz konusu araç için kontak anahtarı olarak işlev gören bir ünite oluşturur. Anahtarın bu alt kısmı, immobilizer transponderini ve anahtar bitini barındırır. Araç, kapı kilidi kullanılarak bu anahtar biti ile mekanik olarak açılabilir ve ayrıca kontak kilidi üzerinden anahtar biti ile çalıştırılabilir. Motoru çalıştırmadan önce immobilizer’ı devre dışı bırakmak için entegre transponder gereklidir.

Verici birim veya telsiz elemanı olarak da adlandırılan el telsiz vericisi, merkezi kilitleme sistemi aracılığıyla araç kapılarının kilitlenmesi ve kilidinin açılması amacına hizmet eder. Araç modeline veya tescil edildiği ülkeye bağlı olarak, el tipi telsiz vericisinin tasarımı ve işlevleri değişebilir.

Avrupa araçları söz konusu olduğunda, el tipi radyo vericileri normalde 433 MHz veya 434 MHz frekans kullanır. Amerika ve Asya pazarlarında 315 MHz frekansı kullanılır. Muhafazanın yan tarafına entegre edilmiş kırmızı bir acil durum düğmesi isteğe bağlı olarak kullanılabilir, ancak ülkeye özeldir. Bu kırmızı düğme çalıştırıldığında, acil bir durumda veya aracı kafa karıştıracak şekilde düzenlenmiş otoparklarda bulmaya çalışırken yardımcı olabilecek bir özellik olan araçta sesli ve görünür bir alarm tetiklenir.

Pratik Bilgi: Araç aküsü tamamen deşarj durumundaysa veya radyo iletimi kesintiye uğrarsa, araç mekanik kilit silindiri kullanılarak açılabilir.

Araba Anahtarı Pilinin Değiştirilmesi

Anahtarın alt kısmını el telsiz vericisinden ayırın

Anahtar bitini açın. Anahtarın alt kısmını el telsiz vericisinden ayırın. Muhafazanın iki yarısı arasındaki boşluğa bir tornavida yerleştirin ve kolu ayırın.

Radyo anahtarının muhafazasını açın

Anahtar ucunu muhafazanın üst ve alt kısmı arasına yerleştirin ve kolu birbirinden ayırın.

Araba Anahtarı Pilinin Değiştirilmesi

Bataryayı muhafazadan çıkarın. Yeni pil takın, kutupların doğru olduğundan emin olun. Araç anahtarını ters sırada yeniden monte edin.

Pratik Bilgi: Düğme hücreleri takıldığında, parmaklarla aynı anda iki pil kutbuna dokunmamaya dikkat edilmelidir. Nemle birlikte bu, kısa devreye neden olur ve pilin ömrünü önemli ölçüde kısaltabilir. Plastik cımbız kullanılmasını veya tek kullanımlık eldiven giyilmesini tavsiye ederiz.

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here