Araba El Sanatları Fikirleri İle Çocukları Meşgul Edin

0
464
Araba El Sanatları

Çocuklarınız araba delisi mi? Ehliyet sınavlarını geçmek için sabırsızlanıyorlar mı? Sürüş oyunları, araba şovları ve motor sporları, bu hobilerini geliştirmek için gidilebilecek en bariz yollar olsa da, bir yaratıcılık ortaya koymak yani, araba el sanatları fikirleri ile onları meşgul ederken aynı zamanda otomobil sevgisini artırmanın iyi bir yol olabileceğini düşünüyoruz.

Zanaatkarlık ve arabalar, genç “petrolhead”ler için mükemmel bir oyalayıcı olabilir. Nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, gençlerinizin ve çocuklarınızın seveceği, eğlenceli araba zanaat fikirleri konusunda ilham veren bir rehber hazırladık. Detaylar için “Araba El Sanatları Fikirleri İle Çocukları Meşgul Edin” yazımızı okumaya devam edin.

Araba El Sanatları Fikirleri

Oyuncak Araba Yol Haritası

Çocukların oyuncak arabalarıyla oynayabilecekleri 90’ların halılarını hatırlıyor musunuz? Eh, kendi versiyonunuzu yaratmak mümkün.

Oyuncak araba yol haritası, etkileyici bir oyuncak araba koleksiyonuna sahip çocuklar için harika bir projedir. Oyun minderlerini istedikleri kadar büyük ve karmaşık hale getirebilirler.

Tek ihtiyacınız olan birkaç yaprak kağıt (ancak karton daha iyi olabilir), bir avuç boya kalemi ve çocuğunuzun dizginsiz hayal gücü. Güzel düz sokaklar istiyorlarsa bir cetvel burada yardımcı olabilir, ayrıca arabalarının geçmesi için 3D binalar yaparak daha da yaratıcı olabilirler.

Favori Arabalarını Çiz

Arabaları çizmek o kadar eğlenceli ki, bir kalem alıp kendiniz de çizebilirsiniz.Çocuklarınız çizim konusunda yeniyse veya arabaları henüz tam olarak anlamamışlarsa, temel bir araba çizimi video kılavuzuyla başlamaları onlara yardımcı olabilir. En sevdikleri marka ve modellerin yanı sıra diğer arabaları da çizmeye başlayabilirler.

araba çizen çocuk

Özellikle yaratıcılarsa, neden kendi arabalarını icat etmeleri için onlara meydan okumayasınız? Bu, hayal güçlerini adım adım ilerletirken onları meşgul etmenin harika bir yoludur. Çocuklarınızın bir arabanın nasıl çalıştığı; lastikler, aerodinamik ve pratiklik gibi şeyleri düşünmelerini sağlayın.

Bir model oluşturmak

Araba model kitleri, neredeyse arabalar kadar uzun süredir var ve her yıl binlercesi, henüz gerçek olanı sürecek yaşta olmayan çocuklar tarafından bir araya getiriliyor. Kit arabalarının yetişkin versiyonları bile mevcuttur.

Araba model kitleri söz konusu olduğunda Airfix, Revell ve Tamiya gibi model tedarikçileri de dahil olmak üzere birçok seçenek arasından seçim yapabilirsiniz. Hemen hemen her araba için bir model kiti mevcuttur. Böylece çocuğunuz en sevdiği otomobil modelini evde kendi elleriyle birleştirebilir.

Özellikle genç zanaatkarlar için, bileşenlerin boyanması ve yapıştırılması da dahil olmak üzere, bir model araba inşa etmenin daha zor yönlerinden bazılarına yardım etmeniz gerekebilir. Bununla beraber, birlikte üstlenilebileceğiniz harika bir proje ortamı oluşmuş olacak.

el sanatlarından yapılmış oyuncaklar

Kendi Karton Araba Koleksiyonunuzu Oluşturun

Çocuklarınız model kitleri kadar ciddi bir şey için biraz fazla küçükse, kendi karton araba koleksiyonlarını bir araya getirerek eğlenebilirler. Biraz yaratıcılık ve hayal gücü ile, neredeyse her artık karton parçası bir arabaya dönüştürülebilir. El yapımı arabalarla beraber el yapımı parkurlar yapmakta onları çok eğlendirecek. Bir arabaya dönüştürülecek en iyi karton parçalardan biri elbette, birçok zanaat projesinin isimsiz kahramanı olan tuvalet kağıdı tüpleridir. Peki ya bir karton nasıl arabaya dönüştürülür? Hadi bir bakalım…

  • Karton tüpün her iki ucundan pipet sokarak başlayın; bunlar tekerleklerin bağlandığı akslardır.
  • Tekerlek olarak kullanmak için sağlam kartondan dört dairesel şekil kesin ve bunları her pipetin sonuna ekleyin.
  • Arabanın kokpiti olarak kullanmak için tüpün üstüne başka bir dikdörtgen parça ekleyin.
  • Şimdi, eğlenceli kısma, arabalarını dekore etme zamanına geldik!

Bu kısım da tamamen çocuğunuzun kendi hayal gücü ile birlikte şekillenecek! Bırakın arabasını istediği gibi tasarlasın, dilediği renkler ve materyallerle beraber dekore etsin. Kendi hayal dünyalarında kendi ürettikleri arabalarıyla harika bir yolculuk onları bekliyor. Size de onların mutluluğunu ve heyecanını paylaşmak düşüyor!

Ayrıca;
2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here