Araba Lastikleri Rehberi I: bilmeniz gereken her şey… Bir araba, her biri sizi ve sevdiğiniz insanları güvenli, uygun maliyetli ve yol boyunca biraz eğlence ile gitmeniz gereken yere götürmek için uyum içinde çalışan birçok bileşenin son derece karmaşık bir birleşimidir. Ama bir arabayı çalıştıran binlerce şey arasında, yerle temas halinde olan tek parça lastiklerdir ve sizi harekete geçiren de onlar.

Lastikler, otoyollarda veya virajlı bir arka yolda olsun, güvenliğiniz için en önemli olanlar arasında yer alır. Değiştirilmeleri gerektiğinde, bir lastik dükkanı veya bayilik, duvardaki düzinelerce tip ve daha fazla seçenek içeren bir veri tabanına sahip bir bilgisayarda çalışan bir çalışanla göz korkutucu görünebilir. Lastiklerle ilgili temel bilgilerde size yol göstereceğiz ve sizi yolda tutan bu kauçuk halkaları anlamanıza yardımcı olacağız. Mevcut tüm lastik türleri dahil olmak üzere tüm temel bilgileri sağlayacağız.

Araba Lastikleri Rehberi I: Bilmeniz Gereken Her Şey

Lastik Çeşitleri

Kötü haber, ortalama bir lastik mağazasının genellikle stoklarında bulundurduğu kadar yaygın olan en az altı lastik türü var. İyi haber ise neredeyse herkesin aynı türde lastiklere ihtiyacı duyar.

Birkaç iklimde, ikinci bir lastik tipi hakkında bilgi sahibi olmak yardımcı olur. Gerisi özel araçlar satın alan kişiler içindir. Bu yüzden çoğumuz onları atlayabiliriz. Performans arabası veya off-road yapacağınız bir araç için alışveriş yapıyorsanız, birkaç terim daha öğrenmeniz gerekecek. Ancak bu tür arabaları satın alan insanlar biraz özel bilgiye ihtiyaç duyarlar.

Ayrıca arabanızı yapan şirket, neredeyse kesinlikle aracınız için en iyi lastik seçimiyle size gönderdi. Tek yapmanız gereken, işleri devam ettirmek için büyük değişikliklerden kaçınmak.

Dört Mevsim Lastikler

Dört mevsim lastikleri, otomobil dünyasının gündelik ayakkabıları gibi çalışır. İnsanların ihtiyaç duyduğu çoğu şeyi iyi yapmalıdırlar. Çoğu hava koşulunda güvenli çekiş, makul derecede düşük gürültü ve makul bir fiyata uzun ömrün iyi bir kombinasyonunu sağlarlar.

Araba Lastikleri Rehberi I: Bilmeniz Gereken Her Şey

Çoğu araba fabrikadan dört mevsim lastikleri giyerek gelir. Dört mevsim lastikleri yıprandığında, çoğu insan başka bir set alır ve güvenli bir şekilde sürmeye devam eder. Genellikle normal sürüşte kaç km sürmesi beklendiğine göre satılırlar.

Yüksek Performanslı Dört Mevsim Lastikler

Bunlar lastiklerin çapraz eğiticileridir. Birçok spor otomobilde standart olarak gelirler. Lastikleri, standart dört mevsim lastiklerinin yapımında kullanılandan biraz daha yumuşaktır. Bu nedenle yola biraz daha fazla tutunurlar. Daha yaygın dört mevsim lastikleri kadar uzun süre dayanırlar ancak biraz daha pahalıya mal olurlar. Daha kavrayıcı bir yüksek performanslı dört mevsim lastik seti ile ailenizin sedan performansını iyileştirebilir misiniz?

Araba Lastikleri Rehberi I: Bilmeniz Gereken Her Şey

Yüksek Performanslı Yaz Lastikleri

Dört mevsim lastiği ile yarış lastiği arasındaki orta nokta olan yüksek performanslı yaz lastikleri, arabanız için iyi bir koşu ayakkabısı gibidir. Ama ayakkabı benzetmemiz burada kopuyor.

Ayakkabılarınızı günde birkaç kez değiştirmek önemli değil. Lastiklerinizi sezonda birkaç kez değiştirmek zaman alıcı ve maliyetlidir. Ilıman iklimlerde, yüksek performanslı lastikler tüm yaz boyunca hizmet verebilir. Ancak sürekli yağmur veya herhangi bir kar olasılığı olduğunda durum değişir. Bu yüzden çoğu tüketici bunları satın almaz. Veya yalnızca ikinci bir araç olarak etrafta tutulan bir spor arabada kullanır. Ancak günlük bir sürücüde nadiren doğru seçimdirler.

Araba Lastikleri Rehberi I: Bilmeniz Gereken Her Şey

Bunlar, dört mevsim lastiklerinden daha hızlıdır ayrıca daha yumuşak ve daha yapışkan kauçuktan yapılmıştır. Hafif yağmurda yeterince güvenlidirler, ancak şiddetli fırtınalarda çekişlerini kaybederler ve soğuk havalarda güvensizdirler.

Ultra Yüksek Performanslı Yaz Lastikleri/Pist Lastikleri/Yarış Slickleri

Parçalandıktan sonra ayakkabı benzetmemize sadık kalarak, bunlar son derece özel koşu ayakkabıları. Bu atletlerin piste çıktıktan sonra ayakkabılarını nasıl giydiklerini ve pistten çıkmadan önce nasıl çıkardıklarını hiç fark ettiniz mi? Alıcılar bunu, etrafta dolaşmak için pratik olmadığı ve pahalı olduğu için kullanıyorlar.

En yüksek performanslı lastikler hemen hemen aynıdır. Yumuşak ve yapışkan, egzotik bir arabayı veya yüksek oranda ayarlanmış bir yarış arabasını, yüksek hızda sert bir dönüşte üretilen g-kuvvetlerine karşı bile pürüzsüz bir piste yapıştıracak. Ayrıca dört mevsim lastiğinin iki katından daha fazlaya mal olabilirler. Daha da önemlisi, maliyet açısından yüksek olmasına rağmen çok çabuk aşınırlar. Hatta lastik üreticileri genellikle üzerlerine bir kilometre değeri koyma zahmetine girmezler. Çoğu okuyucunun, bir dizi ultra yüksek performanslı yaz lastiğine yatırım yapmak için hiçbir zaman iyi bir nedeni olmayacak.

İkinci El Otomobil İlanları

Lastikler Dünyayı Egzozdan 1000 Kat Daha Fazla Kirletiyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here