giderYeni bir araba sahibi olmak için bütçe ayırmak gerekmektedir, Ancak çoğu zaman unutulan şey ise, Beraberinde gelen yan maliyetlerin miktarıdır. Elbette bunların var olduğunu biliyoruz. Ancak hangi otomobili satın aldığınıza bağlı olarak, Örneğin sigorta, Servis ve benzin fiyatları, Anca ayarlanmış bütçenizi patlatabilir.

Bu, Özellikle bir hatchback’ten bir SUV’ye geçmek gibi yeni bir segmentte arayış yaparken belirginleşir. Sarf malzemeleri daha pahalı hale gelecek, Benzin istasyonundaki maliyet daha pahalı olacak ve ya Servis hizmeti de daha pahalı olabilir.

Araba Sahibi Olmanın Bazı Maliyetleri;

Lastikler

Sadece birkaç yılda bir değiştirilmeleri gerekir, Ancak botları değiştirme zamanı geldiğinde büyük bir bedele sebep olabilir. SUV’lar genellikle sedanlardan ve hatchback’lerden daha büyük lastikler kullanır ve performans odaklı otomobiller binek araçlardan daha iyi kauçuk kullanır. Bu nedenle maliyetler büyük ölçüde değişebilir.

Genellikle bir araba çalıştırmanın daha az tartışılan yönlerinden biridir, Ancak yıllık bazda lastikler yıllık hizmet fiyatlarını kolayca eşleştirebilir ve Bazen partinin değiştirilmesi için 3000 liranın üzerinde bir maliyete neden olabilir.

Yakıt Masrafları

Benzinli, LPG’li, dizel, elektrikli, hibrit, hidrojen veya diğer – tüm yakıtların maliyeti vardır. Her araba farklı bir oranda yakıtı yakar, bu nedenle iddia edilen yakıt ekonomisine çok dikkat edin ve iddianın gerçek hayatta birikip birikmediğini görmek için çevrimiçi incelemelerle çapraz kontrol edin.

Arabanın boyutu ve motor türü, arabanızın ne kadar yakıt kullandığını belirlemede çok önemlidir. Çok yol kat edip etmeyeceğiniz, arabanızı nerede ve ne zaman sürdüğünüzün yakıt faturasını da etkileyeceğini unutmayın.

Sigorta

Araba sahibi olmak istiyorsanız sigorta zorunludur. Araba sigortası her yıl cebizine ağır bir yük ekler. Genel olarak, arabanız ne kadar pahalıysa, değiştirilmesi o kadar maliyetli olur ve bu nedenle sigortalanması o kadar fazla olur. Ayriyeten fiyatlar genç sürücüler için de oldukça yüksektir.

Anlaşmayı taahhüt etmeden önce satın almayı düşündüğünüz bir araba için kolayca fiyat teklifi alabilirsiniz,  Ve etraftaki sigorta acentalarında araştırma yapın. uzun süre baktıkça muhtemelen daha iyi bir fiyat bulacaksınız.

Bakım Maliyeti

Neyse ki, üreticiler devam eden bakım ve servis maliyetlerini düşürmeye çalışıyorlar. Yine de, arabanızı en iyi durumda tutmak için dikkat etmeniz gereken başka bir yıllık maliyettir. . Bayiler, uzun vadede ne kadar harcayacağınızı bilmenizi sağlayan servis paketlerini  bildiyor. Ve bazı durumlarda, arabayı satın alırken bile önceden satın alabilirsiniz bu paketleri.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here