Arabalarda Kontrol Edilmesi Gereken 5 Kritik Nokta

0
791
Closeup side view of early 30's smiling car mechanic standing next to a serviced car and showing thumbs up to the camera. Toned image.

Arabalar her gün işlerimizi halletmemizde bizlerin en büyük destekçileri. Özellikle kış günleri geldiği zaman daha da önemli bir hal alıyor. Biz de sizler için düzenli olarak kontrol edilmesi gereken yerleri özetledik. İşte arabalarda kontrol edilmesi gereken 5 kritik nokta.

arabalarda kontrol edilmesi gereken 5 kritik nokta.

Arabalarda Kontrol Edilmesi Gereken 5 Kritik Nokta

Arabalar düzenli olarak bakımlarının yapılması gereken kompleks makinelerdir. Eğer ki bakımları ve takipleri yapılmazsa ciddi aksam problemlerine sebep olur. Hatta aracın çok ciddi masraflar çıkaracak şekilde arızalanmasına sebep olabilir. Bu sebeple özellikle hayati aksamlarını düzenli olarak kontrol etmek önemlidir. İşte o noktalar:

Arabalarda Kontrol Edilmesi Gereken 5 Kritik Nokta

1- Fren Sistemleri

Araçlarda en temel güvenlik ve donanımsal sistemlerden birisidir frenler. Fren balatalarında ya da genel mekanizmasında ortaya çıkabilecek herhangi bir arıza doğrudan can güvenliğinizi tehlikeye sokabilir. O sebeple düzenli olarak kontrol edilmesinde ve herhangi bir problem sezdiğinizde teknik destek almanız önemlidir. Fren sistemleri bir aracın yol üzerinde güvenli hız ile seyir almasının en önemli sebebidir. Eğer ki bu aksamlarda bir arıza oluşursa aracın seyir halindeki durumunu kontrol edemezsiniz. Böylelikle de kaza kaçınılmaz olur. Bu sebeple listemizin ilk sırasına fren sistemlerini koyduk.

arabalarda kontrol edilmesi gereken 5 kritik nokta.

2- Motor

Motor aksamının düzenli bakımı ve takibi sizi ciddi masraflardan ve hayati tehlikelerden koruma adına önemli bir adımdır. Motor bir aracın kalbi ve beynidir. O sebeple burada oluşacak herhangi bir arıza aracın normal işlevlerini yerine getirmesini dahi engeller. Ayrıca genel anlamda hayati riskler olmasa bile maddi kayıp olarak cebinizi en çok yakacak arızalardan birisidir. O sebeple zamanında takip etmek önemlidir.

arabalarda kontrol edilmesi gereken 5 kritik nokta.

3- Yürüyen Aksam

Yürüyen aksam aracın belden aşağısındaki bölümler olarak açıklanabilir. Tekerlekler, yay ve amortisör sistemi, direksiyon, tekerlek bağlantıları yürüyen aksamı oluşturan temel parçalardır. Aracın bu noktalarındaki bakım daha güvenli sürüş için önem taşımaktadır.

4- Elektrik Aksamı

Bir aracın en önemli kısımlarından bir ötekisi de elektrik sistemleridir. Bu sistemler, hemen hemen her parçayı kontrol etmekte ve gerekli bilgileri toplamaktadır. Araç elektrik arızalarının en önemlisi ise aküsel arızalardır. Akü bakımının düzenli olarak yapılmaması, aracın elektrik ihtiyacının karşılanmamasına sebep olmaktadır.

5- Güç Aktarma Organları

Güç aktarma organları motordan alınan hareket enerjisi gücünün lastiklere iletilmesini sağlar. Kardan mili, aks, volan dişlisi, debriyaj, diferansiyel, şanzıman, jant ve lastikler güç aktarma organlarının örnekleridir. Aracın yol üzerinde sorunsuz hareket edebilmesi için çok önemlidir.

 

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here