Kışa Dayanıklı Araba: 4 Adımda Soğuktan Nasıl Korunur

2
2677
araba soğuktan nasıl korunur

Kış mevsimi ve soğuk her zaman arabaların en büyük düşmanı olmuştur. Bir garajı olamayan herkes, her yıl yağmur, kar, don ve dolu olmasından korkar; bu unsurlar genellikle otomobilin dış cephesi ve mekanik bileşenlerini zorlar. Otomobilin donmasını nasıl önleyeceğini anlamak için , kendine saygılı bir araç sahibi, genel araç bakımındaki birkaç basit adım sayesinde arabasını şımartabilir. Araba soğuktan nasıl korunur, birlikte öğrenelim.

Araba Soğuktan Nasıl Korunur: Branda

arabayı korumak

Araba koruması için ilk temel adım , çok yaygın olan araba brandası satın almaktır . Tavsiyemiz, kaliteli ürün tercih etmeniz. İnternette tüm bütçelere ve tüm arabalara uygun çok sayıda teklif var, ancak ekonomik açıdan daha zorlu bir ürün, ayrıca daha fazla sayıda katman sayesinde kışın otomobil korumasını garanti edebilirsiniz.

Araç sahibinin soğuk mevsimde karşılaşması gereken en büyük sorunlardan biri , aracın donmaya karşı korunması ve özellikle de araç ön camının buzdan korunması ile ilgilidir . Sıcaklığın gecenin ortasında özellikle soğuduğu şehirlerde, ön camdaki buzu temizlemek zordur.

Kazıyıcı kullanımından klima kullanarak buz çözme işlemine kadar birçok teknik benimsenmiştir. Her durumda, donmuş cama sıcak su dökmekten kaçınmanız her zaman tavsiye edilir. Zamandan ve emekten tasarruf etmek istiyorsanız, en iyi çözüm, çok etkili buz çözücüler olsa bile, buzlanma önleyici tabaka kullanmak daha iyi olacaktır. Bu çözüm, ön camın, arka camın ve sileceklerin ömrünü koruyarak , otomobil camını buzdan mükemmel bir şekilde korumanıza olanak tanır.

arabayı korumak

Güvenli sürüş için kış lastikleri

Üstyapıyı korumaya ek olarak , kışın dikkatli bir araç bakımı da gereklidir . Güvenli bir şekilde sürmenin ilk adımı , asfaltın sert sıcaklıklarına veya bunun kaygan koşullarına rağmen aracı mükemmel bir şekilde kontrol edebilmeniz için aracınıza kış lastikleri takmaktır.

Kışın mükemmel otomobil bakımı için hafife alınmaması gereken bir diğer unsur da sıvıların kontrolü ile ilgilidir. Yağ düşük sıcaklıklarda aynı yağlama etkisini sağlayamadığından, kontrol için birinci eleman olmalıdır. Bu nedenle, düşük kıvamlı bir yağ seçmek çok önemlidir.

Soğuk, herkesin bildiği gibi akünün baş düşmanı olduğu için , akünün durumunu önceden kontrol etmek gerekir. Motorun soğutma sıvılarının ve ön cam ile arka cam yıkamasının donmasını önlemek için bir antifriz kullanılması da gereklidir .

Kışla endişelenmeden yüzleşmek, arabanızı korumak ve kesinlikle güvenli bir şekilde sürmek için bu birkaç basit ipucunu izleyin.

2. El Araba İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here