Arabanızın Motorunu Temizleme Rehberi

0
951
arabanızın motorunu temizleme reheberi

Çoğu insan arabalarının motorlarını düzenli olarak temizleme zahmetine girmez. Ancak motor kaputunun altını düzenli olarak yıkamak için çaba sarf ettiğinizde, aracınızın motoru daha uzun süre ve en iyi şekilde çalışır; bu da sizi gereksiz maliyetlerden kurtarır ve satış zamanı geldiğinde aracın değerini korur. Arabanızın motorunu nasıl temizleyeceğinizi bilmiyorsanız, “Arabanızın Motorunu Temizleme Rehberi” adlı yazımızı okumaya devam edin.

Pek çok sürücü, motor bölmesini temizlemenin donanıma zarar vereceğinden ve nemin içeri girmesine neden olacağından endişe eder. Ancak önlem alıp doğru alet ve ürünleri kullandığınız sürece, aracınızın motoru ilk gün ki gibi görünebilir. Ayrıca iyi bir performans göstermeye devam eder.

Bu kılavuzda, ihtiyacınız olan araçları, güvenlik ipuçlarını, önlemleri ve pırıl pırıl bir motor elde etmek için adım adım rehberlik ederek aracınızın motorunu nasıl güvenli bir şekilde temizleyeceğinizi anlatıyoruz. Tüm detaylar “Arabanızın Motorunu Temizleme Rehberi” adlı yazımızda.

motor temizleme

Neye ihtiyacınız olacak

Motorunuzu temizlemek için çok özel bir şeye ihtiyacınız yok. Kaputun altındaki tüm o kir ve birikintileri temizlemeyi kolaylaştıracak araçları ve ürünleri listeliyoruz.

Gerekli:

Plastik gıda poşetleri veya streç film – Güvenle temizleyebilmeniz için motorun etrafındaki elektriği korumak için kullanılabilir.

Kaliteli sprey temizleyici – Kir, yağ ve kalıntıları temizlemek için kaliteli bir sprey temizleyiciye veya motor yağ gidericiye ihtiyacınız olacak.

Sert temizleme fırçası – İyi bir temizlik yapabilmeniz için sert kıllara sahip bir fırça alın. Tekerlek temizleme fırçası iyi olabilir ve ulaşılması zor alanlara ulaşmanızı sağlar.

Hortum – Motoru durulamak için bir hortuma ihtiyacınız olacak. Bu iş için basınçlı yıkayıcı kullanmak kötü olabilir çünkü basıncı ayarlayamayabilirsiniz, kuvvetin bağlantılara zarar vermemesi için yeterince nazik olmanız gerekir. Bu nedenle bir hortum öneriyoruz.

Mikrofiber havlu – Kurutma için.

İsteğe bağlı:

Motor Cilası – Temizledikten sonra bile motor biraz pis mi görünüyor? Kaliteli bir motor cilası, motorunuzu parlaklığını eski haline getirecek ve koruyucu bir kaplama yaratacaktır. Motor tipinize uygun cila rengini seçtiğinizden emin olun.

Siyah Plastik Döşeme Yenileyici – Çoğu yeni nesil motorda siyah plastik kapaklar bulunur ve bunlar yaşla birlikte solgun görünmeye başlayabilir. Bunları plastik bir trim onarıcı ile orijinal parlak siyah renklerine geri çevirebilirsiniz. 

motor temizleme

Güvenlik İpuçları ve Önlemler

Temizlemeye başlamadan önce, herhangi bir bileşene zarar verme endişesi duymamak için; aşağıdaki motor temizliği için temel güvenlik ipuçlarımıza ve önlemlerimize bir göz atın.

Kapak Elektrik Bileşenleri

Elektrik bağlantılarının içine su ve nem girmediğinden ve sorun yaratmayacağından emin olmak için elektrik bağlantılarını kapatmanız gerekir. Plastik ürünler bu iş için biçilmiş kaftan ancak teller ve kablolar gibi daha küçük alanlar için streç film ile sonuca ulaşabilirsiniz. Ayrıca uya ve temizleme solüsyonuna karşı sıkı bir sızdırmazlık sağlamak için gıda poşetlerini veya plastik sargıyı yerinde tutmak için bantlar kullanın.

Kapatmak ve korumak isteyeceğiniz önemli alanlardan bazıları, alarm sistemleri, kablolama, akü muhafazası ve aküden uzağa giden açıkta kalan kablolardır. Temel olarak, kaputun altında elektrik bağlantısı olan her yeri kapatmak, yapabileceğiniz en iyi iştir.

Sıcak Bir Motoru Temizlemeyi Denemeyin

Güvenlik nedenleriyle motoru sürüşten hemen sonra temizlemeye başlamamalısınız, çünkü sıcak parçalarla doğrudan temas veya buhar yoluyla kendinizi yakabilirsiniz.

Ancak, motor tamamen soğuk değil de ılıkken yıkamak iyi olabilir. Niye ya? Motor sıcakken kir ve pislik daha gevşek olacak ve temizleyiciyi uyguladığınızda bunların çıkarılmasını kolaylaştıracaktır.

İşte bu kadar – artık temizliğe başlamaya hazırsınız.

motor temizleme

Arabanızın Motorunu Temizleme Rehberi

5 Kolay Adımda Motor Nasıl Temizlenir

Tüm elektriğin kapalı olduğundan ve motorun temizlik için yeterince soğuk olduğundan emin olarak, temiz ve parlak bir motor için aşağıdaki basit adımları izleyin.

Adım 1: Temizleme Spreyi Uygulayın ve Bırakın

Motor bölmesinin bir tarafından diğerine doğru çalışın, sprey temizleyiciyi uygulayın ve tüm köşelere, ulaştığından emin olun. Temizleyiciyi eşit şekilde püskürtmeye çalışın; motorun tüm açıkta kalan kısımlarında eşit bir görüntü istiyoruz.

Tüm alanlara püskürtüldüğünden emin olduğunuzda, temizleyiciyi birkaç dakika bekletin. Bu, kirleri yumuşatacak ve fırçalamayı kolaylaştıracaktır. Temizleyiciyi boyanıza bulaştırmamaya dikkat edin!

Adım2: Sert Bir Fırçayla Ovalayın

Birkaç dakika sonra, sert jant temizleme fırçanızla, fırçalama zamanı. Uzak veya dar alanlara ulaşmak için fırçayı kullanarak her bileşeni temizlediğinizden emin olun.

Adım 3: Motoru Durulayın

Tüm motoru temizledikten sonra, her şeyi durulamanın zamanı geldi. Basit bir hortum bunun için en iyi seçenektir, çünkü tüm zor işi fırçayla zaten yapmışsınızdır, bu nedenle çok fazla baskıya gerek yoktur. Motoru temiz ve kurumaya hazır bırakarak kalan kiri ve temizleyiciyi durulayın.

Adım 4 – Motoru Kurutun

Mikrofiber bir bez kullanarak motorun kolayca ulaşabileceğiniz alanlarını kurulayın. Bu, parlak, iz bırakmayan bir yüzey sağlar, kurulamak için heryere ulaşamazsanız endişelenmeyin. Hava kurutma açısından size yardımcı olacaktır.

Adım 5 – Plastik Kaplamaları Çıkarın

Motor yeni gibi iyi görünüyorsa, kaputu kapatmadan önce elektrikli bileşenlerin koruyucu kaplamalarını çıkarmayı unutmayın.

Ve işte karşınızda – temiz ve düzenli bir motor için 5 adım.

Ayrıca;
2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here