Araç Klima Bakımı Nasıl Yapılır? Nasıl bir önem araz eder?

2
12098

Araç klima bakımı konusunu uzmanına sorduk! Araç Klima Bakımı Nasıl Yapılır? Nasıl bir önem araz eder? Sürüşünü etkiler mi? Etkilerse nasıl etkiler? Tüm bu sorulara yanıt almak için işinin uzmanına sorduk. Sadece bununla kalmayıp önemli detayları bu yazıda toparladık ve videomuzu da alta ekledik.

Yazın klima olmadan saatlerce araba kullanmak ya da kışın dondurucu soğuklarda elleriniz titrerken araba kullanmak kim bilir ne zordur. Böyle manzaralarla karşılaşmamak için araç klimasının bakımını zamanında yaptırmak ve varsa bir sorun hemen çözmek gerekir.

Araç klima bakımı, bir motorlu taşıttaki konfor odaklı konulardan biridir. Kışın üşümemek, yazın da aşırı sıcak havada terlememek için klima bakımlarını yaptırmak gerekir. Peki, klima arızası nasıl anlaşılır, klima bakımı nasıl yapılır, araç kliması neden bozulur, araç klima bakımını nerede yaptırılır, klima bakımları ne sıklıkla yapılmalıdır…

Klimayı haftada bir yaklaşık 10 dakika çalıştırın . Bu, kompresörün düzgün çalışmasını sağlamak için gaz basıncını koruyacaktır. Bunu yaptığınızda, en yüksek fan hızına ve en soğuk ayara getirdiğinizden emin olun.

Buz çözme modunu yaklaşık 5 ila 10 dakika çalıştırın.  Bu, küflenmeyi önler ve aşırı nemi temizleyerek arabanızda kötü kokulara neden olabilir.

Klimanızı kışın kullanın.  Aracınızı soğutmanın yanı sıra klimanın temel işlevlerinden biri de kabindeki nemi uzaklaştırmaktır. Özellikle görüşü iyileştirmek için ön camdaki sisi gidermeniz gerektiğinde işe yarar.

Klima sisteminizi yeniden şarj edin. Her iki yılda bir soğutma sistemini gaz ve yağlayıcıyla yenileyin.

Araç Klima Bakımı, Yılda Bir Kez Yaptırın!

Araç klima bakımları yıllık periyodik bakımlarla yapılmalıdır. Bu bakımlarda araç polen filtresi de kontrol edilir. Genellikle klima bakımı ve polen filtresi bakımı birlikte yapılır.

Kışın arabanın klimasını çalıştırmak önemlidir. Klima kompresörünün ihtiyaç duyulmasa da belirli aralıklarla çalıştırılmalıdır. Ülkemizde yaz aylarında zaten genellikle klima sürekli çalışır. Peki, klima kompresörünün belirli aralıklarla çalışması neden önemlidir?

Araç Klima Bakımı Nasıl Yapılır? Nasıl bir önem araz eder?

Klima Kompresörü

Her yıl bakımı yapılan klimanın belirli aralıkla çalışması kompresörün randımanlı çalışması için önemlidir.  Araç klima kompresörü, araç motor kompresörüne benzer. Çalışmazsa gaz sistemi çalışamaz hale gelebilir.

Araç Kliması Neden Soğutmuyor?

Aracın klimasını çalıştırdığınızda eğer istenen soğutma sağlanamıyorsa bu durumun iki sebebi olabilir. Bunlardan ilki ve en sık görüleni polen filtresinin tıkalı olmasıdır. Araç kliması soğutmuyorsa bunun bir diğer nedeni de gazın bitmiş olmasıdır. Eksilen klima gazı serviste yüklenebilir.

Araç klima bakımı konusunda videomuzu aşağıdan izleyebilirsiniz.

2.El Otomobil İlanları

2 YORUMLAR

  1. Klima ve kaloriferi açtığımda orta konsoldaki ızgaralardan yeteri kadar iyi uflemiyor kaputu açtığımda orta göğüsten bi hava geliyor nedenini anlayabilmiş değilim bunu araç ici konsolunu sökmeden halledebilir miyiz ??sebebi tam olarak nedir??teşekkürler

  2. Selamlar, böyle yararlı makaleler yazarak sektöre katkı sağladığınız için teşekkür ederim. Bizler de Çağlayan Klima olarak Antalya bölgesinde hizmet vermekteyiz. Saygılar sunarım

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here