Araç Takip Sistemi Nedir? Montajı Nasıl Gerçekleştirilir?

0
1176
araç takip sistemi

Son zamanlarda sıkça otomobil çalınma haberleri duyuyoruz. Bu durum çok şaşırtıcı olsa da gerçek. Ülkemizde her gün yaklaşık olarak 97 araç çalınıyor. Bu araçların çok az bir kısmı bulunup sahiplerine teslim ediliyor. İnsanların büyük birikimlerle veya maaşlarının büyük bir kısmını kullanarak çekmiş olduğu kredilerle almış olduğu otomobillerin takibinin yapılabildiği bir sistem var. Bu sistem araç takip sistemi bu yazımızda sizlere bu konudan bahsedeceğiz.

araç takip sistemi

Araç Takip Sistemi Ne İşe Yarar?

Araç takip sistemi, araca sonradan takılabilen bir cihaz ve kablo demetinin oluşturduğu sistemdir. Cihaz içerisinde bir hat bulunur. Bu hat üzerinden anlık araç konumu, aracın hız bilgisi, katetmiş olduğu yol, motorun çalışıyor mu yoksa stop halinde olduğunu anlamanıza yarar. Uygulama üzerinden aracı stop dahi edebilirsiniz. Aracın aküsünden beslenen bu sistemin harici olarak kendi bataryası da vardır. Aracı çalan kişilerin aracın aküsünü sökmesiyle devreye girer. Küçük boyutlarıyla dikkat çekmez. Aracınız çalındığında direkt olarak yerini tespit edebilirsiniz. Böyle bir durumla karşılaşırsanız konum bilgisini polislere vermeniz çok daha doğru olacaktır. Aksi durumda kendinizi tehlikeye atmış olursunuz.

araç takip sistemi

Araç Takip Sistemini Kimler Kullanır?

Araç takip sistemi güncel olarak, rent a car’lar tarafından, araçların güvenliği, katettiği yol ve araç durum bilgisini alabilmek için kullanılmaktadır. Takip sistemi polisler tarafından anlık konum almak için kullanılır. Şirket araçlarında da bulunan bu sistem şirket araçlarının görevi dışında kullanılmasını denetlemeye yarar. Aynı zamanlarda yük taşıyan tırlarda da kullanılan bu sistem taşınan yükün takibi, tır şoförünün güvenliğini sağlar. Her ne kadar bu sistemi kullanan kişileri gruplara ayırsak da her araç sahibi tarafından kullanılmalıdır. Peki bu sistemin kurulum maliyeti ne kadar? Bağlantı işlemi nasıl yapıllır?

Araç Takip Sistemi Kurulum Maliyeti

Çok farklı modelde takip sistemi vardır. Bu takip sistemlerinin genel özellikleri kolay montaja sahip olmasıdır. Takip sistemlerinin özellikleri fiyatını belirleyen unsurlardandır. Örnek verecek olursak; aliexpress üzerinden yaklaşık 30 dolara satın alabileceğiniz araç takip cihazı en uygun fiyatlı olanıdır. Cihaz arabaya takılır. İçerisine taktığınız hat içerisinde ₺(kontör) bulunması gerekir. O hattın numarasını kendi telefonunuzdan aradığınızda otomatik olarak meşgule atıp, konum, hız, motor durumu gibi bilgileri alabilirsiniz. Bunun dışında 500-1000 ₺ gibi bir ücret ile daha kapsamlı bir cihaz alabilirsiniz. Ancak daha kapsamlı bu cihazların yapılan anlaşmaya göre aylık veya yıllık ödemeleri olacaktır. Bu durumu dikkate almanız gerekecektir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here