Aracınızda Belli Aralıklarla Değiştirmeniz Gereken 6 Sıvı

0
627

Her sıvıyı ne zaman kontrol etmeniz veya değiştirmeniz gerektiğini bilmiyor olabilirsiniz. Bu nedenle, araba sıvı dünyasında gezinmenize yardımcı olmak için, arabanızın sorunsuz çalışmasını sağlamak için değiştirmeniz gereken 7 sıvının basit bir listesini bir araya getirdik. Size her tür otomotiv sıvısı hakkında temel bilgileri vereceğiz, seviyelerini nasıl ölçeceğinizi göstereceğiz ve ne zaman yeni sıvıyla doldurmayı veya sıvıyı tamamen değiştirmeyi düşünmeniz gerektiği konusunda size bazı temel tavsiyeler vereceğiz.

1. Yağ

Motor yağı, aracınızın motorunu yağlar ve sorunsuz, tutarlı bir çalışma sağlar ve düşük yağ seviyesine sahip olmak tehlikeli ve maliyetli motor hasarına yol açabilir. Arabanızın yağ seviyelerinin düşük olduğunu düşünüyorsanız, kontrol etmek kolaydır. Arabanızı yaklaşık 5 dakika sürün, bu yağın ısınmasını sağlayacak ve size doğru ölçüm sağlayacaktır. Kaputu açın ve yağ kapağını ve yağ çubuğunu arayın ve bulamazsanız kullanıcı el kitabına bakın. Yağ çubuğunu silin ve yağ tankına koyun. Çıkarın ve yağ seviyesine bakın. Yağ çubuğunun üzerinde güvenli yağ seviyelerini gösteren bir çentik bulunmalıdır. Yağ seviyesi bu çentiğin üzerindeyse güvendesiniz demektir ve herhangi bir yağ eklemenize gerek yok. Arabanızın yağ seviyesi çentiğin altına düşerse, yağınızı doldurmalısınız veya yağ değiştirmeyi düşünmelisiniz. Yine de düzenli olarak yağ değişimi yapmanız gerektiğini unutmamak önemlidir.

2. Radyatör Sıvısı

Radyatör sıvısı, motordan ısı çekip radyatörünüze ve atmosfere dağıtarak motorunuzun aşırı ısınmasını önler. Düşük seviyede radyatör sıvınız varsa, arabanız aşırı ısınabilir ve motor hasar görebilir. Kaputunuzu açın ve radyatör sıvısı deposunu bulun. Genellikle motor bölmesinin ön-ortasındadır. Bundan sonra tek yapmanız gereken soğutma sıvısı seviyelerine bakmaktır. Depodaki sıvıyı net bir şekilde görebiliyorsanız, deponun üst kısmına yakın bir sıvı göremiyorsanız, biraz antifriz soğutma sıvısı doldurun.

3. Şanzıman Sıvısı

Şanzıman yağı, motor yağı gibi şanzımanın yağlanmasına yardımcı olur. Arabanızda muhtemelen şanzıman yağı kontrolleri için tasarlanmış bir seviye çubuğu vardır ve bulamazsanız kullanıcı el kitabına bakın. Şanzıman sıvısı bölmesini açın ve çubuğu daldırın. Motor yağınızda olduğu gibi, yağ çubuğundaki “çentik” üzerindeki bir seviye güvenli bir sıvı seviyesini gösterir. Seviyeniz çentiğin altındaysa, deponuzu biraz taze şanzıman sıvısı ile doldurun ve yola geri dönün. Ayrıca şanzıman yağını yaklaşık her 50.000-110.000 kilometrede bir değiştirmelisiniz. Sıvı seviyenizi kontrol ettiğinizde, şanzıman sıvınızda küçük parçacıklar arayın. Parçacıklar veya sıvı kokusunun yanmış olduğunu görürseniz, değiştirme zamanı gelmiş olabilir. Arabanızı bir dükkana götürün ve profesyonelce yaptırın.

4. Servo Direksiyon Sıvı

Servo direksiyon sıvısı, aracınızın hidrolik direksiyon sistemini yağlayarak sorunsuz bir çalışma sağlar. Servo direksiyon sıvısı azsa, arabanızın direksiyon simidi titreme ve kayma eğilimi gösterecek ve çalıştırılması zor olacaktır. Kaputunuzu açın ve hidrolik direksiyon sıvısı haznesini arayın. Genellikle yolcu tarafında, “DİREKSİYON” etiketli bir kapakla bulunur. Bu rezervuarlar genellikle kısmen şeffaftır. Sıvı seviyesini açmadan görebilmelisiniz. Seviyeyi bir seviye çubuğu ile kontrol edin ve düşük görünüyorsa, devam edin ve yerel otomotiv mağazanızdan bir miktar yüksek kaliteli hidrolik direksiyon sıvısı ekleyin.

5. Klima Soğutmak İçin Sıvı

Arabanızdaki soğutucu zamanla dağılabilir ve kötü klima performansına neden olabilir. Aracınızın klima sistemi hava pompalıyorsa ancak soğutmuyorsa soğutucu akışkanınız düşük olabilir. Bunu kendiniz kontrol etmek biraz daha zordur. Bu nedenle bir profesyonele danışmayı düşünebilirsiniz ancak bir A / C göstergesi ve Freon şarj kiti alırsanız, soğutma sıvısı seviyelerinizi kendiniz kolayca kontrol edebilir ve aracınızın klimasını şarj edebilirsiniz.

6. Ön Cam Yıkama İçin Sıvı

Ön cam yıkama sıvısı aslında oldukça önemlidir. Onsuz, görüşünüzü kir veya çamurla  gizleyerek tehlikeli durumlara yol açabilirsiniz. Kontrol etmesi ve doldurması kolaydır.  Ön cam yıkama sıvısı bittiyse, bu belli olacaktır ve arabanız ön cama herhangi bir sıvı püskürtmeyecektir. Öyleyse başlığınızı açın ve hafif şeffaf bir kap arayın. Genellikle mavi sıvıyla dolu. “Yıkayıcı” veya “ön cam” olarak işaretlenmiştir. En sevdiğiniz kir önleyici ön cam yıkama sıvısını alın ve bolca doldurun. Hepsi bu kadar!

2.EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here