Kış aylarında araç kullanmak oldukça zordur. Bununla birlikte yoğun yağışlı ve havanın eksi derecelere düştüğü zamanlarda park halindeki araçların dış aksamları ve bazı mekanik bileşenleri zarar görür. Kış aylarında aracınızı soğuktan korumanın en iyi yolu kapalı garajları kullanmaktır. Ancak, herkes kapalı garaja sahip olmayabilir. Yine de birkaç noktaya dikkat ederek aracınızı soğuktan koruyabilir ve sağlıklı bir şekilde zarar görmeden çalışıp hareket etmesini sağlayabilirsiniz. Aracınızı Soğuktan Koruma Yollarını  arabam.com ekibi olarak sizlere derledik…

Aracınızı Soğuktan Koruma Yolları Nelerdir?

Antifriz

aracınızı koruma yolları

Düşük sıcaklıklarda aracı korumaya öncelikle kaputun altından başlamak faydalı olur. Bu nedenle aracı soğuktan koruma yöntemlerinden birisi antifriz kullanımıdır. Antifriz, motor soğutma sıvıları ile ön ve arka cam sularının donmasını engeller. Ayrıca kış aylarına girmeden önce soğutma suyu ile silecek bölümünde antifriz eklenmelidir. Böylece bu sıvılar donmaz ve kış şartlarında motor ve sileceklerin verimli şekilde çalışmasını sağlar.

Branda

aracınızı soğuktan

Yoğun yağışlı veya oldukça soğuk geceler branda kullanmak aracı büyük ölçüde korur. Arabayı soğuktan korumak için kaliteli bir branda satın almak ve bu brandayla doğru bir şekilde aracı muhafaza etmek sürücüler için bazı zamanlarda hayat kurtarıcıdır. Branda, içerdiği katmanlar sayesinde aracı yağış, rüzgâr ve donmalardan korur.

Buzlanma Önleyiciler

 koruma yolları

Soğuk havalarda sürücülerin karşılaşmayı istemediği en büyük sorun camların donmasıdır. Donan camların çözülmesi oldukça zahmetli ve zordur. Donan camlar sürücülerin büyük zamanını alır. Don riski olan havalardan önce buzlanma önleyici tabaka kullanımı sürücülerin işini bir hayli kolaylaştırır. Bu tabakalar artık birçok internet sitesinden veya bazı otomotiv aksesuarı satan dükkanlardan kolayca temin edilebilir. Uygulanması da bir o kadar basittir. Başka bir öneri olarak yoğun kar ve don zamanlarında aracın ön ve arka camlarını kapatacak karton vb. materyallerin kullanılması verilebilir. Ancak buzlanan cama doğrudan su uygulanmaması gerektiğini tekrar hatırlatmakta fayda var.

Kış Lastikleri

soğuktan koruma

Aracı soğuktan korumak için bir diğer önemli etken kış lastikleridir. Kış lastikleri soğuk havaların getireceği olumsuzluklar karşısında aracı koruyarak güvenli bir sürüş sağlar. Bu nedenle hava sıcaklıklarının 7 derece ve altına düştüğü zamanlarda kış lastiği kullanmak gerekir. Kış lastiği, soğuk hava şartlarında park halindeki aracın ilk hareketini de kolaylaştırması bakımından önemlidir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here