Hepimiz arabalarımıza bakmak istiyoruz. İster yeni bir araba satın almış olun, ister ikinci el bir araç satın almış olun, muhtemelen aracınızı temiz ve konforlu tutmak için çaba harcadınız. Ancak bir süre araba sürdükten sonra, iç kısımda çöp, leke ve kir birikme eğilimi vardır. Çabalarınıza rağmen, arabanıza bakmanız için yeterli zaman olmayabilir. Arabanızın iç kısmının bakımı biraz zorlayabilir. Bu nedenle, hem içeride hem dışarıda arabanızı temiz tutmanıza yardımcı olabilecek 9 basit ipucu listesi hazırladık. Bu ipuçları hızlı ve kolaydır ve arabanızı detaylandırmak için çok fazla zaman harcamanızı gerektirmez.

1. Arabanızda Yemek Yemeyin

Meşgul olduğunuzu biliyoruz ve arabanızda yemek yemek cazip gelebilir. Bununla birlikte, arabanızı temiz, kokusuz ve lekesiz tutmaya çalışıyorsanız, arabanızda yemek yemek korkunç bir fikirdir. Kirli bir arabadaki kırıntıların, lekelerin, paketleyicilerin, bardakların ve kartonların çoğu muhtemelen arabanızda yediğiniz yemeklerdendir ve arabanızda yemek yememeyi bir kural haline getirirseniz, aracınızı temizlemek zorunda kalırsınız

2. Ara sıra Cilalayın

Araba cilası, kir ve çamurun yapışmakta zorlandığı kaygan bir yüzey oluşturur. Arabanızı yaklaşık 6 ayda bir cilalarsanız, neredeyse sık sık yıkamanız gerekmediğini göreceksiniz. Daha az iş ve daha temiz bir araba? Bu çok akıllıca ve bu yüzden arada bir arabanızı cilalamalısınız.

3. Arabanıza Binmeden Önce Ayakkabılarınızı Temiz Tutun

Kışın arabanızın içini temiz tutmak zor olabilir, ancak arabanıza binmeden önce botlarınızı indirerek lekelenmeyi ve kiri en aza indirmek için elinizden gelenin en iyisini yapmalısınız. Bu, yaz aylarında da geçerlidir Özellikle de ayaklarınızı çamurda bırakan bir açık hava etkinliğindeyseniz. Sadece araba koltuğunuza oturun ve kapıya doğru dönün. Ayaklarınızı birkaç kez birbirine vurun ve tek gereken bu. Muhtemelen ayaklarınızdaki tüm çamuru veya sulu karı almayacaksınız.

4. Çocuklarınıza Temiz Olmayı Öğretin

Arabanızda yemek yememenizin bir nedeni, eğer varsa, çocuklar için kötü bir örnek oluşturmasıdır. Çocuklar arabanızın içini gerçekten kirletebilirler. Özellikle arabanızın içinde atıştırmalık, içecek veya yemek yemelerine izin verirseniz. Elbette, bu adımı söylemek yapmaktan daha kolaydır ancak arabanızın içinde davranışla ilgili bazı kurallar belirlerseniz ve çocuklarınıza bunlardan bahsederseniz, sonuçlara şaşırabilirsiniz.

5. Karışıklık Bırakmayın

Arabanızı karıştırdıysanız – zemininizde bir miktar çamur varsa, fırtınadan önce camlarınızı açmayı unuttunuz ya da bir içecek ya da başka bir sıvı döktüyseniz en kısa zamanda temizleyin. Arabanızda bir dağınıklık bırakırsanız, bu kesinlikle bir leke bırakacaktır ve bu pisliği asla tamamen temizleyemeyebilirsiniz. Yaptığınız kirleri temizlemek, arabanızı daha iyi durumda tutmanız için sizi cesaretlendirir. Arabanızı ciddi bir şekilde temizledikten sonra, rahatlayabilirsiniz.

2.EL ARABA İLANLARI

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here