Aracınızı Yıkarken Yapmamanız Gerekenler

0
1328

Aracınızı Yıkarken Yapmamanız Gerekenler… İster Honda City ister BMW M5 olsun, temel araç temizleme kavramlarını bilmeniz gerekiyor. Ayrıca bazı hatalar arabanızın fabrika görünümünü kesinlikle mahvedecek ve hatta en sağlam, güvenilir koruyucu kaplamalarınızı lekeleyecektir. Arabanız daha eskiyse yanlış yıkama yöntemleri ile aracınızın boyasına bile zarar verebilirsiniz. Öte yandan kelimenin tam anlamıyla  aracınızın yüzlerce yıl boyunca mükemmel kalmasını sağlamak için yapabileceğiniz bazı gerçek profesyonel düzeyde hareketler var!

Otomatik Araba Yıkamalarını Kullanmayın

Zaman zaman hepimizin yaptığı en ucuz ve pratik olana araç yıkama yöntemi, benzinliklerde bulunan otomatik araba yıkama makineleridir. Bu araçlar hem ucuz hem de pratik olsa da aracımızın düşmanıdır. Sürekli olarak dönen fırçalar aracınıza ince zımpara gibi zarar vermektedir.  Sonuç olarak, koruyucu kaplamanızda zımpara kağıdı benzeri bir etki gördüğü zaman yıpranır veya yırtılır. Ayrıca uzun süreli kullanımdan sonra aracınızın boya kalitesinde gözle görüşür olumsuzluklar karşınıza çıkabilir. Ayrıca otomatik araba yıkamalarının fırçaları, araçlar için oldukça sert bir yapıdadır. Daha uzun ve az maliyetli olması için tasarlanan fırçalar, araçların yıkanması için uygun değildir. Belki de araçlara uygun olmadığı için ucuz olan otomatik araba yıkama makineleri, aracınızın üzerinde gözle görülür şekilde çizikler oluşturmaktadır. Bu çizikler, yansıyan güneş veya telefon ışığı gibi bir ışıkla görülebilir. Ayrıca ister bir araba yıkama makinesi, ister sizin tarafınızdan yapılan kötü detaylar olsun her ne pahasına olursa olsun kaçınılması gereken bir şeydir.

Self Servis Oto Yıkamalarını Dikkatli Seçin Aracınızı Yıkarken Yapmamanız Gerekenler

Bu noktada arabanızı nasıl yıkayacağınızı bile merak ediyor olabilirsiniz! Endişelenmeyin, self servis oto yıkamalar oldukça basit bir şekilde kullanıcıya hizmet etmektedir. Bölgeye ve benzin istasyonuna göre değişen makineler genellikle bozuk para ile çalışır. Otomata birkaç lira atarsınız ve size belirli bir saniye boyunca hizmet eder. Self servis oto yıkamalarındaki fırçaları kesinlikle kullanmamalısınız. Bunun en önemli sebebi, o fırçaların bütün araç yıkamalarında kullanılmasıdır. Örnek olarak sizden önce yıkanan traktörün küçük çamurlu taşları, kolaylıkla fırçanın derinliklerinde saklanabilir. Aracınızı temizlemek isterken boya isteyecek kadar derin çiziklere sebep olabilirsiniz. Bu yüzden genellikle self servis oto yıkama makineleri seçerken lokasyona önem verin. Toprak ve çamurun yoğun olduğu veya kırsalda olan self servis oto yıkamalarından uzak durmaya çalışın. Mümkünse aracınızda ufak ve yumuşak el fırçalarından bulundurun.

Arabanızı Güneşte BırakmayınAracınızı Yıkarken Yapmamanız Gerekenler

Genellikle araç yıkamayı sevmeyen kişiler, araç yıkama makinelerini kullandıktan sonra kurutma işlemine önem vermezler. Özellikle hava güzel olduğu zamanlar da araçlarını direk olarak güneş alan noktaya çekerler ve kurumasını beklerler. Ancak aracınızda kullandığınız temizleyici ürünler, iyi durulanmamışsa aracınızın boyası zarar görebilir. Tekrarlanan ısıtma ve soğutma, her bir yüzeyin birbiriyle temasını gevşeterek boyaya zarar verir. Bildiğimiz üzere sıradan araba örtüsü veya araba garajı, güzel bir arabanın sağlıklı kalması için minimum gereksinimdir. Yıkanan aracıda ıslak ıslak güneşte bekletmemelisiniz. Araç yıkamalarınızı gün batımından hemen sonra veya gün doğumundan hemen önce yapmak, aracınızın boya ve kozmetik kalitesi için önemlidir. Ayrıca yıkanan aracın dış aksamındaki kozmetik cisimler ve plastikler genleşmektedir. Bu yüzden yıkadığınız aracı direkt olarak öğlen sıcağına çıkardığınız zaman aracınızın plastiklerine kılcal çatlaklar meydana gelebilir.

Küçük Lekeleri Gözden Kaçırmayın Aracınızı Yıkarken Yapmamanız Gerekenler

Bir arabadaki tedavi edilmemiş bir leke, daha fazla hasar için giriş yoludur. Birkaç yağmur ve kar yağışından sonra aracınızdaki leke; derinleşebilir, genişleyebilir ve altındaki metale doğru paslanabilir. Aracınızı yıkadıktan sonra mutlaka kurutmalısınız. Kurutma işlemi gerçekleşirken eksikliklerini ve noksan yerlerini belirlemelisiniz. Böylece aracınızın ufak sorunlarına erkenden çözüm üretebilirsiniz. Unutmayın leke bırakmak daha pahalı ve zor hasara yol açmaktadır.

Ucuz Bir Temizleme Kitine Sahip Olun

Çoğu insan arabası ile ilgilenmek istese de büyük miktarda paralar harcamaktan kaçınmaktadır. Bu durum böyle olsa da aracınıza basit veya orta kalitede olan yıkama kitlerinden satın almalısınız. Böylece yıkama esnasında hem daha pratik hem de  daha işlevsel bir şekilde zaman geçirirsiniz. Sahip olduğunuz temizleme kitinin üst düzey kalitede olması gerekmiyor. Bazı insanların dediği “İlle de koyun yünü” olacak gibi cümlelere aldırış etmeyin. Herhangi sıradan bir markette satılan yumuşak bezler bile aracınız için oldukça yeterlidir. Sonuç olarak “Aracınızı Yıkarken Yapmamanız Gerekenler” adlı içeriğimizden yola çıkarak yıkama işlemine oldukça önem vermelisiniz. Özellikle oldukça pahalılaşan araçlarımız, durdurduğu yerde değerlenirken para kaybetmek istemezsiniz.

İkinci El Araç İlanları 

Araba Yıkama Rehberi 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here