Arabanızı yıkamak genellikle rutin bakımınızın bir parçasıdır, peki ya motor bölmeniz? Sonuçta, motor bölmesi tipik olarak arabanın en kirli kısmıdır ve zaman zaman iyi bir temizlik gerektirebilir. Ama temizlemek gerçekten iyi bir fikir mi?

Neden arabanın motor bölmesini temiz tutmalısınız?

Arabanızın kaput içi çok kirli çünkü bölmenin altından sürekli olarak dış etkenlere maruz kalıyor ve özellikle arabada daha önce bir yağ sızıntısı varsa, motorun kendisinden gelen kir ve kiri buluyor. Temiz bir motor bölmesi istemenizin ana nedenleri, arabayı satmayı planlıyorsanız ve şık görünmesini istiyorsanız veya motorunuzdan sızan bir sıvının izini sürmeye çalışılacaktır. Temiz bir motor bölmesine sahip olmak, diğer insanları etkilemek için neredeyse temiz bir iç mekan kadar harikalar yaratabilir.

Bir arabanın motor bölmesini nasıl temizlersiniz?

Bir kaput içini temizlemenin birkaç farklı yolu vardır . Su hortumuna ve bazı temizlik ürünlerine erişiminiz varsa evde, basınçlı suyla araba yıkamada ya da kendiniz yapmak istemiyorsanız profesyonelce yaptırabilirsiniz. Ancak kaput içini evde temizlemek istiyorsanız, işte bunu yapmak için basit adımlar :

  • Sıcak metal ve plastik parçalara soğuk su püskürtmek onların hızlı bir şekilde büzülmesine ve çatlamasına neden olabileceğinden, motorunuz çalışıyorsa en az 30 dakika soğumasını bekleyin.
  • Herhangi bir elektrikli bileşene zarar verme riskini azaltmak için negatif pil kablonuzu çıkarın.
  • Aküyü, alternatörü ve dağıtıcıyı ıslanmamaları için plastik torbalarla kapatın.
  • kaput içine bir yağ çözücü püskürtün. Yerel otomobil parçaları mağazanızda genellikle bir yağ çözücü bulabilir ve çevre dostu bir yağ çözücü istiyorsanız, o zaman Simple Green kullanmanızı öneririz.
  • Tüm ekstra kirli parçaları temizlemek için yumuşak kıllı bir fırça kullanarak motor bölmenizi fırçalayın.
  • Hortumu tek bir yerde çok uzun süre konsantre etmemek için elinizden gelenin en iyisini yaparken motor bölmesini su hortumuyla yıkayın. Motor bölmesi boyunca sadece eşit bir püskürtme yapın.
  • Eski mikrofiber havlu kullanarak motor bölmesini kurulayın.

Ara sıra temizlemek iyi bir fikirdir

Bazı teknisyenler size kaput içini temizlemenin hiç iyi bir fikir olmadığını söylese de, bazı elektrikli bileşenlere zarar verebileceğiniz için, yeni kaput içlerinin herhangi bir su hasarına maruz kalmaması için oldukça iyi izole edildiğini bilin.

Teknik olarak, kaput içini temizlemek güvenlidir ve arabanın geri kalanında olduğu gibi temiz kalması için zaman zaman tavsiye ederiz. Ayrıca, herhangi bir bakım çalışması yapmanız gerekiyorsa, temiz bir kaput içinde çalışmak çok daha kolaydır (ve daha temizdir). Bir şey olursa, tamirciniz bunun için size teşekkür bile edebilir.

2.EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here