Araçta Çekiş Düşmesi Neden Olur ?

3
12049
Low angle side view of car driving fast at sunset with motion speed effect .

Aracınızın çekiş ile ilgili sorunları zaman zaman olacaktır. Elbette zamanla deforme olan sarf malzemeler araç içerisinde çokça vardır.

O yüzden aracınız sorun çıkardığında arıza yaptığında ona kızmayın, siz de grip oluyorsunuz. 🙂

Sıfır araç fiyatlarının çok yüksek olması , ikinci el araçların hareketliliğine yol açtı ve artık hepimiz ikinci el araç alma durumunda kalıyoruz. Kullanılmış bir aracında arızalarının olması çok doğal bir durumdur.

1Aracınızın Neden Çekiş Sorunu Olur?

Bu durum her arabanın belli bir zamanda çıkartabileceği bir sorundur. Elbette bakımları düzenli yapılmış araçlar her zaman çok daha düşük maliyetli arızalar yaparlar.

Hava Akış Metre Arızası: Bozulmamış olsa da zaman zaman , kendinizin yapacağı bir temizlikle eğer bir çekiş sorununuz var ise sebebi hava akış metrenin , kirlenmesinden kaynaklanabilir.

Mazot Kalitesi : Düşük kaliteli mazotlar zamanla aracınızda sorunlara sebep olabilir.

Çekiş düşüklüğü ve yakıt ekonomisi konusunda, mazot kalitesi oldukça önemlidir.

çekiş

Enjektör Bakımlarının Yapılmaması : Özellikle dizel araçlar için oldukça önemli bir konu enjektör konusudur. Eğer aracınızda çekiş düşüklüğü ve siyah duman atma sorunu var ise enjektörleri kontrol ettirmenizde fayda var, Belirli periyotlarla Enjektör temizleyici katkı maddesi kullanarak ta aracınızın daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Ekstra Yük Yüklemek Ve Lastik Değiştirmek: Aracınızın önerilen lastiklerinden daha büyük ebatlı lastik kullandığınızda çok fark edilmese bile sürtünmeye bağlı olarak çekişte azalma olabilir. Üretici firmanın sınırlandırdığı ağırlıktan fazla bir yük olması durumunda da aracınızda çekiş düşüklüğü olacaktır.

çekiş

Yakıt Pompası Sorunları: Aracınızın yakıtı eğer sağlıklı iletilmiyorsa aracınızda bu sorun ile karşılaşabilirsiniz o yüzden yakıt filtresini de düzenli olarak değiştiriniz.

Hava Filtresi : Hava filtresi çekiş düşmesi konusunda, önemli ayrıntılardan birisidir.

Kirli ve ve deforme olmuş bir hava filtresi aracınızın motorunun sağlıklı hava almasını engelleyeceği için çekiş sağlama konusunda tam performans gösteremez. Bu sebeple yakıt artışı da olacaktır.

Aracınızın periyodik olarak ,hava filtresini değiştirmeyi ihmal etmeyiniz.

Özellikle rampa yukarı çıkarken aracınızın çekiş düşüklüğü var ise hissetmeniz çok daha kolay olacaktır. Eğer rampalarda çekişten düşüyor vites küçültmek istiyor ve duman atıyor ise mutlaka bir servise göstermenizde fayda vardır.

İkinci El Araba İlanları

Tekerinize taş değmesin.

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here