Avrupa Otomobil Satışları Ocak Ayında Yüzde 26 Düştü!

Covid-19 sürecinde en çok etkilenen endüstrilerden biri de otomobil endüstrisi olmuştur. Avrupa sıfır araç satışları, ülkelerin karantina kurallarını sıkılaştırmasından dolayı düşmeye devam etmektedir. Şu anda ikinci koronavirüs dalgasının içinde olduğunu ve üçüncü bir dalgayı kaldıramayacaklarını söyleyen Avrupa ülkeleri, kısıtlamalarını artırmaktadır. Endüstri Derneği’nin (ACEA) yaptığı açıklamaya göre; 2021’in Ocak ayında AB, İngiltere ve Avrupa Serbest Ticari Birliği(EFTA) pazarlarında 842.835 adet kayıtlı otomobilin olduğunu söylendi. Ardından bu kayıt sayısına göre Avrupa otomobil satışları %26 Düştüğü belirlendi.

Otomobil satışında Alman üreticiler daha çok zarara uğradı

Avrupadaki Otomobil Satışları %26 Düştü

Avrupa otomobil satışlarında Opel, VW, Audi, Hyundai gibi büyük markalar, genel pazara oranla daha sert düşüş yaşadılar. Avrupa’nın en çok araç satışı yapan üreticisi Volkswagen Grubu’ndaki kayıtlara göre VW markası %32, Audi markası %31, Seat markası %27 ve Porsche markası %28 azalmıştır. Ayrıca Volkswagen’in arkasından gelerek ikinci en büyük araç üreticisi olan Stellantis Grubu’nun araçları %27 düşmüştür. Geçtiğimiz aylara ve yıllara göre en çok satılan araç olan Peugeot’un satışları %18, Opel’in satışları %34, Fiat’ın satışları %39, Citroen’in satışları %34, Jeep’in satışları %14 ve açık ara en çok zarara uğran Alfa Romeo’nun satışları %47 azalmıştır. Son olarak Renault Grubu’nun Renault markası %28, Dacia markasının satışları %12 azalmıştır. Asya’nın popüler otomobil üreticileri olan Nissan’ın satış hacmi %40, Hyundai’nin satış hacmi %32, Toyota’nın satış hacmi %19 ve Kia’nın satış hacmi %10 düşmüştür. Diğer Alman üreticisi olan BMW’nin satışları %16, Mercedes-Benz’in satışları %21 düştü. Son olarak Amerikan otomobil üreticisi Ford’un satışları %26 düştü.

Volvo ve elektrikli otomobil üreticileri satışlarını arttırdılar!

Avrupadaki Otomobil Satışları %26 Düştü
Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver

Volvo satışları yüzde 3,6 arttı. Volvo, İsveç’in kendi iç pazarında güçlü bir performans sergilemeyi sürdürdü. Özellikle XC40 Recharge‘nin satışları, Volvo’yu üst kazanan markaların arasına sokmaktadır. Volvo harici diğer akıllı otomobil üreticilerinin satışları, 889’dan yüzde 191 artışla 2.590’a çıktı.

İspanya, %26’lık Avrupa otomobil satışları düşüşünde zirvede

İspanya’daki kayıtlara göre %52 ile en büyük düşüşe sahip olmaktadır. İspanya’dan sonra sırasıyla Almanya’da %31, İngiltere’de %40, İtalya’da %14 ve Fransa’da %5.8 düşüş gerçekleşmiştir. Sonuç olarak; Avrupa Otomobil Satışları %26 Düştü! Bu düşüşün ardından otomobil üreticilerinin, yıl içindeki büyüme ihtimalleri azalmaktadır.

Avrupa’da En Çok Satan Otomobil Markası Volvo’nun İlanları

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here