Bajaj Dominar 250 İnceleme

0
2991
bajaj dominar 250 inceleme

Bajaj Dominar 250, Hindistan’da üretildikten sonra ülkemize gelmesini merakla beklediğimiz bir motosikletti. Bajaj, Dominar 400’e Türkiye’de uygulanan vergiler sonrası ulaşılması zor bir motosiklet olmasına karşın, Dominar 250’yi piyasaya sürmüştü. Birbirlerine oldukça benzeyen bu iki motosikletten Dominar 250’nin fiyat açısından daha ulaşılabilir olduğunu söyleyebiliriz. Vergi dilimindeki avantajı sayesinde abisinden daha da uygun fiyatlara satılan Dominar 250, kalite ve tasarım yönüyle Dominar 400 kullanıyormuş hissiyatı vererek sürücüsüne unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Bizlerde bugün arabam.com olarak Bajaj Dominar 250’yi inceleyeceğiz.

Bajaj Dominar 250 Dış Bakış

Harika tasarımıyla dikkat çeken Dominar 250, güçlü motor sesiyle de adeta büyüleyici bir etkiye sahip. Bu mükemmel dış görünüşe egzozundan çıkan ses eklendiğinde sürüş keyfiniz ikiye katlanacak. Şu an da Dominar 250’nin kanyon kırmızısı ve kömür siyahı olmak üzere iki farklı renk seçeneği de mevcut.

Dominar D 250

Genel Özellikleri

Öncelikle ebatlarından başlayacak olursak, Dominar 250 157mm uzunluğunda 800 mm sele yüksekliğinde ve boş şekliyle 180 kg ağırlığında bir motosiklet. İki aks arası mesafe 1453 mm uzunluğunda. 6 vitesli olan bu motosiklet 2 adet bujiye, 4 adet valfa ve 13 litrelik bir yakıt kapasitesine sahip. Motora gelince, 248.77 cm3 tek silindirli 4 zamanlı, 27 beygir gücüne sahip ve 23.5 Nm tork üretebilen bir motora sahip olduğunu görüyoruz. Sahip olduğu bu motor ile Pulsar 200 ailesine göre de daha fazla güç sağladığını söyleyebiliriz. Motorda yapılan ufak detaylar sayesinde Dominar 250, yüksek viteslerde bile 40 km gibi düşük hızlarda dahi dengede kalabiliyor. Vites geçişleri de oldukça yumuşak olan Dominar 250, 140 km’yi aşan hızlara kolaylıkla çıkabiliyor. Dominar 250 yerden 157mm yükseklikte ve 180 kg ağırlığında bir motosiklet. 13 litrelik bir yakıt kapasitesine sahip. Sıvı soğutma özelliği ile de uzun yollarda sürücüsüne güvenli bir sürüş deneyimi yaşatıyor. Vites geçişlerinde büyük rahatlık sağlayan kaydırmalı debriyajıyla da en keskin virajlara bile güvenle girebilmenizi sağlıyor. Ayrıca kaydırmalı debriyajı vites küçültmek istediğinizde arka tekerin kitlenmesinin önüne geçebiliyor. Motosiklet üzerinde MRF lastikleri ile geliyor. Tercihinize göre değiştirebileceğiniz bu lastiklerin daha iyi olabileceği kanaatinde olsak dahi yine de bu şekilde de sürüme uygun.DOMİNAR D250

Sürüş Hissiyatı

100/80 Tubeless ön ve 130/70 Tubeless arka lastiklere sahip olan Dominar 250’nin alt devir torkuyla birlikte kendi ağırlığını güzel taşıdığını söyleyebiliriz. Sizi uzun süre boyunca 80-100 km hızlarında mutlu bir şekilde istediğiniz yere götürecektir. Arka dişli oranı büyük tutulan bu motosiklet, düşük devirlerde bile ani güç ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayabiliyor ve oldukça konforlu.

Geniş Açılı Led Farlar

Dominar 250 sahip olduğu geniş açılı tam led farlarıyla sürücüsüne adeta zamanı unutturmak istiyor. Gece ve gündüz arasındaki farkı unutarak hep aydınlık bir sürüş keyfi yaşamanızı hedefliyor.

LCD Ekran

Dominar 250’de ekran olarak LED bir seçenek yerine LCD bir ekran tercih edilmiş. Buda Bajaj 400’e göre fiyatı düşük tutmak amacıyla tercih edilmiş bir seçenek. Buna rağmen gayet göz doyuran bir ekrana sahip olduğunu söyleyebiliriz. Gece gündüz fark etmeksizin aydınlık ve okunabilir olan bu ekrandan yakıt göstergesi de dahil olmak üzere ihtiyacınız olan bir çok veriye ulaşabilirsiniz.

Dominar D 250

Çift Kanallı ABS

Bajaj, Dominar 250’yi üretirken çift kanallı bybrenin ABS Sistemini kullanmayı tercih etmiş. Bu sistem sayesinde, sürücüsüne ekstra güven vererek ani duruşlarda dahi kontrollü frenleme sağlıyor.

Ters Teleskopikli Ön Süspansiyon Sistemi

Dominar 250, sahip olduğu baş aşağı çatalları ve ters teleskopikli ön süspansiyonları sayesinde ani bir şekilde frene basmanız gerekse bile yumuşak bir şekilde durmanızı sağlıyor. Bu da bir motosiklette güvenli bir sürüş deneyimi yaşayabilmeniz için gereken önemli bir özellik.

Fiyat

2021 Model sıfır Bajaj Dominar 250 için belirlenen güncel fiyat 37.990 tl olarak karşımıza çıkıyor. Sonuç olarak kendi segmentinde bu fiyata alınabilecek en iyi, en hızlı veya en güçlü motosiklet olduğunu söyleyemeyiz ancak muadillerine göre avantajlı ve rekabet yaratabilecek bir fiyatta satışa sunulduğu ortada. Genel olarak ödediğiniz fiyatın performans olarak karşılığını alabileceğinizi söyleyebiliriz. İlk kez motosiklet alacaklar için güzel bir başlangıç olabilir. İncelemeniz için Dominar 250’nin arabam.com’da yer alan ikinci el ilanlarını da aşağıya ekliyoruz.

2. El Bajaj İlanları

2. El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here