Baskı Balata Nedir? Bittiği Nasıl Anlaşılır?

1
20649
debriyaj

Baskı balata nedir?

Baskı balata, motordan gelen gücü aktarma organlarına iletebilmesi için geliştirilen ve günümüzde de aktif şekilde kullanılan araç parçalarından biridir. Bakımına özen gösterilmesi en önde gelen parçalardandır. Doğru bakılmadığında hızlı biter. Bunun için bakım bütçelerine etkisi büyük olabilir. Hem değişim ücreti hem de kendisi pahalıdır. Debriyaj kullanıldığında motor ile vites arasındaki bağlantıyı kopararak vitesin rahat bir şekilde değişmesini sağlar ve aracın boşta çalışmasına yardımcı olur.

baskı balata

Bittiği nasıl anlaşılır?

El frenini kaldırıp aracınızı sürmeye çalıştığınızda güçlü bir çekiş varsa ve pedal kavraması ortalardaysa, sağlamdır. Farklı noktalar ise, çekiş gücünde eksilme, yakıt tüketiminde yükselme ve titreyerek kalkışlar baskı balatanın bittiği anlamına gelir

Temiz hasarsız kullanmak için neler yapmalı?

Ömrü aracın motor teknolojisine, sürücünün aracını kullanımına göre değişen bir parçadır. Temiz ve hasarsız kullanmak için debriyaja tam ve hızlı basmalı, yavaş bırakmalı, uzun süre basılı tutmamalı, debriyaj zorlanmamalıdır.

Baskı balata ömrü ne kadardır?

Arabanın marka ve modeline, motor ve kullanıma göre değişebilir. 30.000 km ve 120.000 km arasında değişiklik gösterebilir.

Değişimi yapılırken nelere dikkat edilmelidir?

1-Değişim yaparken ücreti düşük olsun diye balatanın değişimini yaptırıp bırakmayın.

2-Kalitesi düşük yedek parçalardan ve malzemeden uzak durun.

3-Tamir edilmiş balata kullanmayın.

4-İşini bilen kişilerce değişiminin yapılmasına dikkat edin.

Debriyaj Sorunları Nelerdir?

Frenden Gelen Seslerin Nedenleri ve Çözümleri Nelerdir?

 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here