Boxer motor, Japon Subaru markası tarafından 1966 yılında ilk kez olarak otomobillerinde kullandı. O günden beri de bu motor diziliminden vazgeçmedi ve başka bir motor tipini de kullanmıyor. Boxer motoru çok uzun bir süredir kullanan Porsche ise ayrıca sıralı ve V motorları modellerinde kullanıyor. Onu daha standart motor düzenlerinden ayıran çok şey vardır. Peki boxer motorunu bu kadar özel yapan nedir?

Boxer motorlu arabalar

Kaputun altında veya bazen bagajında ​​duran boxer motorları olan pek çok araba yok. Aslında şu anda bu motorları sunan üç şirket sizi şaşırtabilir ve bunlar birbiriyle ilişkili olduğunu düşündüğünüz markalar değiller . Şu anda, bu şirketler Porsche, Subaru ve Toyota’dır ve her markanın daha yaygın otomobillerinde bulunabilirler. Bunun nedeni olduğunu fark etmemiş olsanız bile, boksör motorlu arabaların seslerinin biraz farklı olduğunu fark etmiş olabilirsiniz.

Neden daha fazla arabada görmüyoruz?

Boxer motorlu pek çok araba görmememiz için bir dizi iyi neden var. V motorlarından veya sıralı motorlardan farklı olarak, bu motorlar yüksek tork altında hasara karşı hassastır . Riski azaltmak için, motorlar daha ağır ve daha pahalı malzemelerden yapılmıştır ve bu da motorların üretimini genel olarak daha pahalı hale getirir.

Bakım ve performans

Boxer motorları da bakımı kolay değildir. Ancak üreticilerin bunları üretmeye devam etmelerinin ve tüketicilerin bunları satın almaya devam etmelerinin bir nedeni vardır. Özel bakımdan bağımsız olarak, benzersiz bir ses ve iyi performans sunarlar. Bir boksör motor ile daha standart V veya sıralı motorlarınız arasında birçok fark vardır, ancak çoğu insanın önemsediği şey performanstır.

Bu motorların daha düşük bir ağırlık merkezi vardır ve bu da onları daha iyi kullanım sağlar. Motorun aracın arkasına yerleştirildiği Porsche 911 gibi otomobillerde bu, yol tutuşu ve viraj almayı optimize eder.

Porsche 911, tüm zamanların en başarılı spor otomobillerinden biridir.

Performans ve bakımdaki farklılıklardan bağımsız olarak, boxer motorun kendi içinde bir fan grubu varmış gibi görünüyor. Bazıları için mücadeleler buna değer, ancak yakın zamanda V8’ler gibi büyük deplasmanlı motorların yerini almalarını beklemiyoruz.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here