Çevik ve Çevreci Olarak Geliyor! Toyota Yaris Hibrit 2020

1
1753
Toyota yaris

1Çevik ve Çevreci

Çok dinamik ve yakışıklı olarak yenilenen Toyota Yaris, Küçülen ebatlarına rağmen daha geniş bir yaşam alanı sunuyor.  4.nesli ile sevenleriyle buluşacak olan otomobil, Kasım ayında Türkiye’de satışa sunulacak.Toyota, “TNGA” altyapısı ile oldukça başarılı bir platform oluşturdu,bu altyapı ile üretilen bir otomobil olacak.

Özellikle şehir içi beklentileri için tasarlanan ve geliştirilen yapısı ile Japon Üretici Toyota’nın “B” segmentindeki oyuncusu durumunda oldukça iddialı geliyor.

2Toyota Hibrit Motorları

Hibrit teknolojileri konusunda oldukça ilgili olan Toyota, Otomotiv endüstrisinin geleceği konusunda başarılı bir vizyon gösteriyor.Toyota Yaris içinde bu teknolojiler kullanılıyor.

1.5 litre Hybrid Dynamic Force diye adlandırılan bu motor, Corolla,Rav4 ve Camry motorlarından alınarak uyarlandı.

Yenilenen Yaris ile birlikte, sistem gücü 16 hp daha artırılarak 116 hp güce ulaştı.Sadece elektrik motoruyla 130 km/h hız yapabilen Toyota Yaris, emisyon değerleri olarakta kendini geliştirmiş ve Co2 oranı 85g/km’ye düşürülmüş.

Yakıt ekonomisinde %20’lik bir iyileştirme yapılan modelin Ortalama yakıt tüketimi: 3,7 LT/100 km olarak veriliyor.

Toyota’nın Yeni teknolojileri ve Corolla HB modelini tanıttığımız yazıyı okumak için tıklayın.

 

3Tasarım

Tasarım dili daha çevik ve agresif olarak yenilenen Yaris’te geleceğin çizgileri hayat buluyor.Yeni nesil otomobiller, gerçekten de filmlerde gördüğümüz geceleği, bugün bize göstermeye başladılar.Tasarım yapıları ve teknolojileri ile değişen otomobil çehresine alışmamız zaman alabilir.

Yenilenen hatlarıyla ve iç tasarımı ile güzel dokunuşlara imza atmış.

Direksiyon simidi çok sportif ve güzel görünen arabada amaç şehiriçi çok daha pratik ve atik bir araç konsepti oluşturmak.

Arka tasarımı da değişen Toyota Yaris çok dinamik hatlara kavuşmuş.

“Az iyidir” düşüncesi ile tasarlanan iç mekanı oldukça kullanışlı ve söylediklerine göre malzeme kalitesi çok daha iyi olacakmış.

4Teknolojileri ve Rakipleri

Toyota Yaris’in İç mekanında kullanılan 7.inch boyutundaki multimedya ekranı ile yeni teknolojileri bünyesinde barındıran modelde 10.inch büyüklüğünde bir head-up display ekranıda kullanılıyor.

Rakipleri Corsa,208 ve Clio ile karşılaştırdığımız zaman biraz daha minimal ve agresif bir yapısı olduğu görülen Toyota Yaris, kendine bir yer bulacak gibi görünüyor.

3 farklı motor seçeneği olacağı söylenen Yaris, 2 benzinli ve 1 hibrit benzinli motorlara,6 ileri düz ve CVT otomatik şanzımanlar eşlik edecek.

Siz ne dersiniz ?

İkinci el araba motorunuz  arabam.com ilanlarına bakmak için tıklayın.

İkinci el Toyota Yaris ilanlarımız için tıklayın.

Tekerinize Taş Değmesin…

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here