Günümüzde sürücüler, tıpkı otomobilin teknik işlevlerine odaklandığı gibi otomobilde maksimum konfor sağlayan gelişmiş işlevlere odaklanıyor. Örneğin, araç içi bağlantı teknolojisi, sürüş konforunu artırabilen konforlu ve destekli koltuklar ve ferah bir ortam sağlamak için sessiz sürüş veya tavan penceresi sağlayabilen ısı yalıtım malzemeleri artık sürücüler için lüks bir seçim olmaktan çıkıyor. Tüm bunların arasında, yolcularla yakından ilgili önemli bir teknoloji de var: yeni nesil klima sistemleri bu da çift bölgeli klima sistemidir. Daha fazlasını öğrenmek için lütfen okumaya devam edin!

Çift Bölgeli Klima Nedir?

İnsanların sıcaklık algısındaki farklılıkla açıklanıyor. Çünkü insanların soğuk veya sıcak algısı bünyesine göre farklılık gösteriyor. İşte çift bölgeli klima böyle bir ihtiyaçtan yola çıkarak insanlardaki sıcaklık algısının farklılığını dengelemeyi hedefleyen, otomobillere entegre edilmiş bir donanımdır.

Neden Buna İhtiyaç Duyulmuştur?

Teknolojinin gelişmesiyle otomobillerdeki klima sistemleri değişti. Geçmiş yıllarda sadece soğuk havalarda aracın içerisini ısıtmak için kullanılan araç içi sistemler, zamanla her türlü havada aracın içerisi için en iyi sıcaklığı ayarlayabilen ve klima adı verilen sistemlere evrildi. Son yıllarda ise otomobillerin sadece bir ulaşım aracı değil, mobilite ekosisteminin bir parçası haline gelmesi ve konfor alanı olarak kabul edilmesiyle bu yönde teknolojiler sunulmaya başladı. Çift bölgeli klima teknolojisi de bu kapsamda ortaya çıkan teknolojiler arasında yer alıyor.

Nasıl Kullanılır?

Çift bölgeli klimanın sürücü ve yolcular için farklı sıcaklıklar sağladığı görülüyor. Aynı anda iki farklı sıcaklığın ayarlanmasına imkan tanıyan çift bölgeli bir klima sisteminde aracın sol ve sağ kısımlarında farklı klima ayarları yapılabilmektedir. Şu anda sürücü veya yolcunun aracın klima ayarlarını sağ veya sol taraf için özelleştirmesi gerekir. Ayrıca sistem sadece sıcaklığı ayarlayamaz, aynı zamanda çeşitli fan ayarı seçenekleri sunar. Bu nedenle, sürücü daha soğuk bir iklim ayarı ve daha yavaş bir fan çalışması ayarlayabilirken, yolcu daha sıcak bir iklim ayarı ve daha hızlı bir fan çalışması ayarlayabilir.

2. El Satılık Otomobil İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here