Debriyaj Ana Silindiri Nedir? Nasıl Değiştirilir?

1
1855

Manuel şanzımanda, vites değiştirmek için debriyaj pedalına basılması gerekir ve debriyaj ana silindiri bunun gerçekleşmesi için önemli bir parçadır. Normal sürüş sırasında, debriyaj ana silindiri bir otomobilin ömrü boyunca dayanabilir. Ancak bazen, beklenmedik bir şekilde arızalanabilir veya değiştirilmesi gereken aşınmaya neden olabilir. Araba birkaç ay veya yıllardır kullanılmamışsa, debriyaj ana silindirinin değiştirilmesi gerekmesi çok daha yaygındır.

Debriyaj Ana Silindiri Nedir?

Debriyaj ana silindiri, debriyaj pedalına basmanın mekanik kuvvetini, debriyaj sistemini çalıştırmak için kullanılan hidrolik kuvvete dönüştüren bir bileşendir. Silindir, motor bölmesinin sürücü tarafında, tipik olarak debriyaj pedalından çıkan güvenlik duvarının karşısında bulunur.

Debriyaj pedalına basıldığında, debriyaj ana silindirindeki bir çubuk, bir pistonu ileri doğru zorlayarak debriyaj yardımcı silindirini besleyen bir hortumda basınç yaratır. Ana silindir, üstüne monte edilmiş küçük bir sıvı haznesi olan bir silindire işlenir. İçerideki piston, sıvının sızmasını önleyen bir contaya sahiptir. Silindir deliği aşınırsa veya conta artık basıncı düzgün tutmuyorsa, silindir değiştirilmelidir.

debriyaj ana silindiri

Debriyaj Ana Silindirinizin Değiştirilmesi Gerektiğini Gösteren Belirtiler

-Debriyaj pedalına basıldığında gıcırdama sesi hissi veriyor

-Debriyaj sıvısı az veya kirli

-Vites değiştirmek zor

Debriyaj Ana Silindiri Nasıl Değiştirilir?

Kaput kaldırılır ve debriyaj ana silindirinin sıvısının durumu ve çalışması incelenir. Debriyaj sıvısı hattı bağlantısı kesilir ve ana silindir arabadan çıkarılır. Yeni bir debriyaj ana silindir takılır, sıvı hattı takılır ve hazne yeni, temiz sıvıyla doldurulur. Debriyaj sistemindeki hava boşaltılır. Teknisyen, debriyajın çalışmasını kontrol etmek için bir yol testi yapar.

Hatırlanması Gereken İpuçları

-Aşınmış bir debriyaj veya kırık bir baskı plakası, arızalı bir debriyaj ana silindirine benzer semptomlar gösterebilir.

-Debriyaj sıvısı her zaman üretici tarafından belirtilen doğru sıvı kullanılarak doldurulmalıdır. Yanlış sıvı contalara zarar verebilir ve erken arızaya neden olabilir.

Debriyaj Ana Silindirinizin Değiştirilmesi Ne Kadar Önemlidir?

Debriyaj ana silindiriniz olması gerektiği gibi çalışmıyorsa, arabanızı sürmek normalden daha zor olacaktır. Özellikle durmadan hareket etmeye çalışırken vites değiştirmek sinir bozucu olacaktır. Debriyaj ana silindirinizin değiştirilmesi, aracınıza olan inancınızı geri kazanabilir ve vites değiştirmeyi kolaylaştırabilir.

2. El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here