Devlet Başkanlarının Kullandığı Makam Araçları

0
2941

Devlet Başkanlarının Kullandığı Makam Araçları! Devlet başkanlarının kullandığı araçlar günümüz ve alışılmış araçlardan farklı olmaktadırlar. Makam arabaları, otorite algısı oluşturduğuna inanılmaktadır. Ayrıca üst  seviye koruyucu donanımlara sahiptirler. Genellikle devlet başkanları kendi ülkelerinin üretimi, Mercedes S serisinden BMW 7 serisine kadar birçok aracı kullanmaktadırlar.

4Rusya Devlet Başkanı – Aurus Senat

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, siyasi haritalardaki en önemli figürlerden birisidir. Rus devlet başkanı genellikle alışılmadık şekilde karşımıza çıkmaktadır. Örnek olarak buz tutmuş gölde yüzmesi, boz ayılarla fotoğraf çektirmesi gibi farklı davranışlara sahiptir. Putin makam arabası olarak, Rus yapımı Aurus Senat’ı tercih etmiştir. Araç bombaya ve suikastlara dayanıklı olarak inşa edilmiştir. Ayrıca araç 598 beygirlik güce sahiptir.

3Çin Devlet Başkanı – Hongqi N501

Çin Devlet Başkanı, 2013 yılından beri ülkenin lideri olan Xi Jinping’tir. Güçlü ekonomisi ve küresel siyasi sahnedeki konumu ile saygı duyulan liderlerden birisi olmayı başarmaktadır. Bu nedenle, başbakan şimdiye kadar üretilmiş en iyi ve pahalı araçlara binmeyi sonuna kadar hak etmektedir. Xi, Çin’in eski üreticisi tarafından yapılan Hongqi N501’i kullanmaktadır. Enteresan bir şekilde araç hakkında detaylı teknik ve donanım bilgisi bulunmamaktadır.

2Almanya Devlet Başkanı – Audi A8 L Security

Almanya Devlet Başkanı Angela Merkel, Alman Markasından şaşmadan Audi A8L’yi kullanmaktadır. Almanya, Avrupa’nın en güçlü ekonomisine sahiptir. Listemizdeki tek kadın devlet başkanı Angela Merkel’dir. Merkel istediği taktirde bütün araç firmalarını emrine alabilecek kadar güçlü ve prestijli bir insandır. Siyasi başarıları ve mükemmel liderlik başarıları sayesinde ülkesini güçlü ülkeler arasında tutmayı başarmaktadır. Audi A8 L Security, 750.000 $’lık satış fiyatına sahiptir. Aracın radyasyon saldırılarına karşı koruma sağlayabileceği söylenmektedir.

1Amerika Devlet Başkanı – Cadillac Limuzin AKA

Devlet Başkanlarının Kullandığı Makam Araçları listemizin sonuncusu Amerika Devlet Başkanına aittir. Dünya’nın süper gücünün devlet başkanı olmanın kolay bir iş olmadığını düşünüyorum. Bu araç ilk olarak 2009 yılında Barack Obama tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Bugünlerde Donald Trump tarafından, gelecek günlerde de Biden tarafından kullanılmaya başlanacaktır. 6.8 ton ağırlığındaki bu aracın içinde her şey vardır. Bomba, füze ve kurşun geçirmez özelliklere sahiptir. Ayrıca olası sağlık problemlerinde neredeyse minik bir hastane görevi görecek kadar donanımlıdır. Örnek olarak Dönemin başkanlarının kan grupları ve olası hastalıklara karşı çeşitli ilaçlar bulunmaktadır. Değeri 1.5 milyon $’dır.

İkinci El Araç İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here