Ana Sayfa Danışman Dört Mevsim Lastik Tavsiyeleri 2023

Dört Mevsim Lastik Tavsiyeleri 2023

0
3986

Mevsimler değişirken aracınızın farklı yol şartlarıyla baş edebilmesini sağlayan dört mevsim lastikler, tasarruf etmek isteyen sürücülerin favori ürünleri arasında yer alıyor. Havalar soğuduğunda araç kullanıcılarını çetin bir imtihana sokan yağışlar ve kaygan zemin sorunları, yaz mevsimiyle birlikte yerini sıcak havanın zorluklarına bırakıyor. Sürücüler de bu hava şartlarına ayak uydurabilmek için her mevsime uygun bir lastik satın alıyor. Ancak lastik maliyetini düşürmek isteyenler için dört mevsim kullanılabilen çeşitler oldukça mantıklı. Genellikle de bu lastiklerin fiyat-performans odaklı tercih edildiğini söylemek yanlış olmaz. Şehir içi kullanımlarda son derece kurtarıcı olabilen dört mevsim lastikler, havanın aşırı sıcak ve soğuk dereceleri görmediği bölgeler için avantajlı bir tercih. Biz de seçim konusunda rehber arayanlar için öne çıkan dört mevsim lastik tavsiyelerini bir araya getirdik. arabam garaj‘daki lastik alışverişlerinizde de işinize yarayabilecek bu önerilere daha yakından bakalım.

Michelin CrossClimate 2

Markanın kendi verilerine göre kullanıcıların %85’inin bir arkadaşına tavsiye ettiği Michelin CrossClimate 2, dört mevsim lastik seçiminde son derece başarılı bir ürün alternatifi. Karlı zemin performansı ile öne çıkan bu model, yasal aşınma sınırında, kuru ve ıslak zemin frenlemede oldukça başarılı. Karlı zeminlerde ise hem frenleme hem de çekiş gücü noktasında memnun eden bir kullanım performansı sunuyor. Modelin MaxTouch Construction özelliği ise yolla teması en üst düzeye çıkararak hızlanma, frenleme ve viraj alma kuvvetini eşit şekilde dağıtıyor. Ancak yolla teması artırmasına karşın esneme sırasında daha az enerjiyi absorbe ederek yakıt verimliliğini veya elektrikli araç batarya aralığını iyileştiren Cool Running Sidewall özelliğine de sahip.

Lastik alışverişi arabam garaj’la çok kolay!

Hankook Kinergy 4S2

Dört mevsim lastik önerileri arasında sık görebileceğiniz bir başka alternatif ise Hankook Kinergy 4S2. Sağlamlaştırılmış bloklarıyla yüksek yol tutuşu sağlayan bu model, kenarlarda da tırtıklı bir tasarıma sahip. Bu sayede kış aylarında daha yüksek lastik performansı deneyimleyebilme imkanı sunuyor. Yüksek doğal kauçuk içerikli bu model, kısa fren mesafesi ve sessiz sürüş gibi avantajlar da ürün özellikleri arasında yer veriyor. Ayrıca Kinergy 4S2 modelinde kullanılan yüksek açılı kanal tasarımı, suyun hızlı bir şekilde bu aralıklardan tahliye edilmesini sağlıyor. Böylece suda kızaklama riskini minimuma indirmeye yardımcı oluyor.

Goodyear Vector 4Seasons Gen 3

Sıcak havalara bir şekilde uyum sağlayabilen lastik çeşitlerinin ayırt edici noktası genellikle karlı havalardaki yol tutuş performansı oluyor. Bu konuda öne çıkan Goodyear Vector 4Seasons Gen 3 modeli, deseninin merkezine konumlanan çok sayıdaki kılcal kanallarla yol tutuşunu artırıyor. Kılcal kanal tasarımı, hareket halindeyken zıt yönlere açılıyor ve karlı zeminde yol tutuşunu artırıyor. Ayrıca güçlendirilen sırt ve omuz kısımları sayesinde kuru zeminlerdeki zorlu manevralarda şeklini koruyarak araç hakimiyetini de artırıyor. Yüksek kızaklama direnci noktasında modelin geniş kanalları oldukça avantajlı. Bu derin kanallar sayesinde zemin suyu hızla lastik aralarından uzaklaştırılabiliyor.

Continental AllSeasonContact

Yıl boyu verimli kullanım için üretilen Continental AllSeasonContact, karlı zeminlerde yüksek yol kavrama gücüne sahip. Sıcak havalarda ise hem kuru hem de ıslak zeminlerde üstün fren performansı sergiliyor. Yuvarlama direnciyle sınıfında öne çıkan bu dört mevsim Continental modelinde, esnek lastik hamuru ve özel reçine kullanılıyor.

Bridgestone Weather Control A005 EVO

Listemizin son dört mevsim lastik tavsiyesi Bridgestone Weather Control A005 EVO. Islak zemin performansıyla kullanıcılardan tam not alan bu lastik, nano-selective karışım teknolojisi ve etkin silika dağılımı sunan Nano Pro-tech kullanılarak üretiliyor. Model, geliştirilmiş kar performansı içinse testlerden geçerek 3PMSF sertifikasına sahip olmayı başarmış. Ürünün V şekildeki desenleri ve tutuşa etki eden Z şeklindeki kanalları ilk bakışta dikkat çeken unsurlar arasında. Uzun ömürlü kullanım vadeden A005 EVO, dört mevsim lastik tercih eden sürücülerin ilgisini kolayca çekiyor.

Aracınız için en doğru lastiği kolayca bulmak ve satın almak için tek yapmanız gereken arabam garaj‘ı ziyaret etmek!

Hemen Tıklayın, arabam garaj Dünyasına Göz Atın!

HENÜZ YORUM YOK