Dörtlü Flaşör Çalışmama Sebepleri

0
2819
Dörtlü Flaşör

Otomobiller, birçok kişinin günlük olarak kullandığı ulaşım araçlarıdır. Otomobillerin trafikte güvenli bir şekilde kullanılabilmesi için bazı güvenlik donanımları vardır. Bu donanımlar içerisinde de dörtlü flaşörün önemi yadsınamazdır. Dörtlü flaşör, araçta normal dışı bir durum olduğunu diğer sürücülere bildirmeye yarar. Durulmaması gereken bir yerde durulduğunda veya acil bir durumda (araçta hasta olduğunda) kullanılır. Dörtlü flaşör, aracın tüm sinyal lambalarının yanma durumudur. Çalışma prensibi de oldukça basittir. Sinyal düzeneğine bağlı olan bir düğme ve sigortadan oluşmaktadır. Ancak özellikle eski model araçlarda flaşör sistemi arıza yapabilir. Bu arızanın çözümü genelde kolaydır. Dörtlü flaşör arızası, Tüvtürk muayene işleminde ağır kusur olarak geçmektedir. Bu yazımızda sizlere; Dörtlü flaşör çalışmama sebeplerinden bahsedeceğiz.

Dörtlü Flaşör

Dörtlü Flaşör Çalışmama Sebepleri

Otomobillerde standart olarak bulunan dörtlü flaşör özellikle eski model araçlarda arızalanabilir. Bu arızanın çözümü genelde çok basittir. 4’lü flaşörünüz çalışmıyorsa; elektrik sisteminde oluşan bir akım dalgalanması sebebiyle sigortası atmış olabilir. İlk kontrol etmeniz gereken yer sigorta tablası olmalıdır. Atık olan sigortayı değiştirdiğinizde sorun çözülecektir. Sorun çözülmediyse flaşör düğmeniz arızalı olabilir. Düğme yerinden sökülür. Flaşör düğmesinin soketinde ölçüm yapılır. Sokete elektrik geliyorsa yeni bir düğme işinizi çözecektir. Ancak elektrik gelmiyorsa sorun büyük ihtimalle flaşör rolesindedir. Rolenin değişimi veya onarımı gerekir. Yani flaşör arızasının temel sebepleri;

  • Sigorta atması
  • Düğme arızası
  • Flaşör role arızası

Muayeneden geçmeye engel

Dörtlü flaşörünüz çalışmadığı takdirde aracınız Tüvtürk muayene işleminden ağır kusurlu ibaresiyle kalır. 30 gün içerisinde arızanın giderilip muayene tekrar randevusu almak gerekir.

Dörtlü Flaşör

Genellikle eski model araçlar, muayene istasyonlarından ağır kusurlu olarak muayene tekrarına kalıyor. Sık karşılaşılan ağır kusurlar:

  • Sinyal Ampul Renklerinin Hatalı Olması
  • Geri vites lambası ve arka sis renk hatası
  • Aracın Alt Bölümünde Çürükler Olması
  • Fren Hortumlarındaki Kılcal Çatlaklar
  • Lpg Tank Tarihi Geçmesi
  • Plakaların Deforme Olması
  • Fren Sistemlerinin Dengesiz Olması

Muayene işlemi sonrasında size verilen kağıtta bu tarz kusurlar yazıyorsa aracınız muayeneyi başarıyla tamamlayamamıştır. Böyle bir durumda 30 gün içerisinde kusurların giderilip tekrar muayenesi alınması ve aracın muayeneden geçmesi sağlanır.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here