Dünyanın Şimdiye Kadar En Çok Satan 10 Otomobili

0
230
otomobil

Dünya’da bu güne kadar yüzlerce araç markası ve modeli pazara sürüldü. Bunlardan bazıları çok tutulurken bazıları ise kaybolup gitti. Fakat yıllardır listenin en üst sıralarında yer alan ve popülerliğini hiç kaybetmeyen bir çok araç modeli var. Şuana kadar dünyanın en çok satan 10 otomobili sizler için inceledik. Listede biz Batı’da yaşayan kullanıcıları şaşırtacak bazı çok satan Amerikan arabaları da mevcut. İşte Dünyanın en çok satan 10 otomobili..

10 Ford Model T

ford model t

Ford’un tüm parçalarını kendi ürettiği ilk otomobili olan Model T, dünyanın da ilk seri üretim otomobillerinden biri oldu. Bu sayede diğer seri üretim araçların yolunu açtı. Toplamda 15 milyondan fazla satılarak bu rakamlara ulaşan ilk otomobil oldu.

9 Ford Fiesta

Ford Fiesta

Ford Fiesta, şuana kadar İngiltere’de en çok satan otomobil olmuş. Hatta bazıları bunu tabir etmek için şuana kadarki satılan Fiesta’ları sıralarsak İngiltere’yi iki kez turlayabileceğini belirtiyor. Toplamda 16 milyondan fazla satan Fiesta, yıllardır Avrupa’da en çok satan otomobiller arasında yer alıyor.

lada classic

Opel Corsa

passar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here