Egzoz Dumanının Rengine Dikkat Edin!

3
7077

Egzoz dumanının rengine dikkat edin. Egzoz dumanının rengine bakarak aracınızın arızasını bulabilirsiniz.

İlerleyen zamanlarda daha büyük sorunlar ile karşılaşmamak için egzoz dumanına bakarak, aracınızın arızalarını önceden bulabilirsiniz. Egzoz dumanı rengi hangi durumlarda değiştiğini sizin için araştırdık. Detaylı bilgi için okumaya devam edin…

Egzoz Nedir?

Egzoz, içten yanmalı motorlarda yanan gazın boşaltılmasına yarayan parçadır. Motorda biriken atık gazları düzenli bir şekilde dışarı atar.

Egzoz dışarıdaki havayla sürekli temas halinde olduğu için aracın kullanım durumuna göre 10 yılda bir değiştirilmesi gerekiyor.

Konforlu Otomobil İçin Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Egzoz Dumanının Renkleri

Egzoz rengine göre araç arızaları şöyle;

1Aracınız Egzozundan Beyaz Duman Çıkıyorsa

Aracınız egzozundan beyaz duman çıkmasının nedeni büyük ihtimalle soğutma sıvısı, silindir yanma odalarına sızmış ve buharlaşmasından kaynaklanıyor. Bunun sebebi silindir blok contası arızası, silindir kapak hasarı veya silindir bloğunun çatlamasından kaynaklanıyordur. Bu tarz durumla karşılaştığınızda daha büyük sorunlarla karşılaşmamak için önceden aracın kontrollerini yaptırmanız gerekiyor. Eğer aracınızda ince ve şeffaf su buharı çıkıyorsa endişelenmeyin aracınızda sorun yok demektir.

2Aracınız Egzozundan Mavi Duman Çıkıyorsa

Aracınız egzozundan mavi duman çıkmasının nedeni büyük ihtimalle, motor yağ yakıyordur. Bunun sebebi segmanlar ya da supap contaları aşınmıştır. Mavi renk motor yağının azaldığı uyarısını verir. Mutlaka aracınızı uzman kişiler tarafından kontrolü yapılması gerekiyor.

3Aracınız Egzozundan Siyah Duman Çıkıyorsa

Aracınız egzozundan siyah duman çıkmasının nedeni büyük ihtimalle, hava filtresi, hava sensörleri ve enjektörleri arızalanmıştır. Siyah renkteki egzoz gazı aracın yakıt tüketimini ve motor performansını olumsuz etkiler. Yakıt tasarrufu ve konforlu bir yolculuk için aracınızı mutlaka yetkili servise götürmeniz gerekiyor. Öncenden fark edip aracınızı servise götürürseniz fazla maliyetten kurtulmuş olursunuz. Bu sebeplerden dolayı egzoz gazını rengini sürekli kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz.

4Aracınız Egzozundan Gri Duman Çıkıyorsa

Aracınız egzozundan gri duman çıkmasının sebebi, motorun öngörüldüğü gibi çalışmadığı gösterir. Motor arızası konusunda kullanıcıyı uyarır. Bu durum sürekli devam ederse aracınızın motorunda ciddi bir sorun olduğunu gösterir. Mutlaka aracınızı uzman kişiler tarafından kontrolü yapılması gerekiyor.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here