Aracınız sorunsuz çalışıyor gibi görünüyorsa, bir egzoz emisyon muanesinden kalmanız oldukça şok edici olacaktır. Muhtemelen neden olduğunu merak ediyorsunuzdur. Bir aracın neden egzoz emisyonlarını artmasının yaygın nedenlerini sizler için listeledik

Yağ değişim vaktiniz geçmiş olabilir

 Bir yağ değişimini ertelediğinizde, bir emisyon testinde kalmanıza neden olabilir. Temiz yağ daha az hidrokarbon içerir ve motoru daha temiz hale getirir ve bu da daha temiz emisyon çıkışı anlamına gelir. Kolay bir çözümü vardır; yağı değiştirin ve tekrar ertelemeyin. Yağınızı ne sıklıkla değiştirmeniz gerektiğinden emin değilseniz, cevap için aracınızın kullanım kılavuzuna bakabilirsiniz.

Zengin bir hava / yakıt karışımına sahipsiniz. 

Zengin bir hava / yakıt karışımı genellikle başarısız bir emisyon testine neden olur. Bu sorun genellikle hatalı bir oksijen sensörünün veya hatalı enjektörlerin bir sonucudur. Dolayısıyla, emisyonlarda başarısız olursanız, bu bileşenleri kontrol ettirin ve gerekirse değiştirtin.

Bujiler aşınmış  Hatalı veya aşınmış  bujiler  , eksik yanma nedeniyle artan emisyonlara neden olur. Düzenli olarak inceleyin ve gerektiğinde değiştirin

Gevşek veya sızdıran bir gaz kapağınız olabilir.

Bu, kolayca düzeltilebilen bir sorundur. İlk önce, kapağın yeterince sıkı olup olmadığını kontrol edin. Değilse, sıkın. Genellikle bu, gereksiz yere başarısız olmadığınızdan emin olmak için bir emisyon testi sırasında kontrol ettikleri ilk şeylerden biridir. Yeterince sıkı ise, yine de sızıntı yapabilir ve bu da başarısız bir emisyon testine neden olabilir. Bir gaz kapağı sızıntınız varsa, tankı uygun şekilde kapatacak bir gaz kapağıyla değiştirtin.

Hava filtreniz kirli olması egzoz emisyonunu artırır.

 Kirli veya tıkalı bir  hava filtresi  , yüksek düzeyde hidrokarbonlara neden olabilir ve başarısız bir emisyon testinden sorumlu olabilir. Çoğu üretici, filtrenin on iki ayda bir veya her 12.000 milde bir değiştirilmesini önerir. Hava filtrenizi en son ne zaman değiştirdiğinizi hatırlamıyorsanız, arızayı önlemeye yardımcı olmak için bunu emisyon testinizden önce yapmanız akıllıca olabilir.

“Motoru kontrol et” lambanız yanıyorsa.

 Kontrol motoru ışığı yanan bir araç, emisyonları anında bozar. Kontrol motoru ışığının yanmasının en yaygın nedeni, oksijen sensörünün kırılmasıdır. Kontrol motorunuzun ışığı yandığında onarımı asla ertelememelisiniz veya küçük, makul fiyatlı bir sorun olarak başlayan şey ciddi ve pahalı bir soruna dönüşebilir.

2.EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here