Ekspertiz Merkezlerine Güvenilir Mi?

2
2928

Son dönemlerde, yeni düzenlemeler ile birlikte pek çok ekspertiz merkezi açılmaya başlandı. Peki hangi ekspertiz merkezi güvenilir ?

Araç alacağımız zaman ustaya mı gidelim? Yetkili servise mi gidelim ? Yoksa ekspertiz merkezine mi gidelim ?

Aslında hepsi şıkkı olsa onu işaretlemek mantıklı olacaktır.

Eğer tanıdığınız bir ustanız var ise mutlaka göstermenizde ve güvendiğiniz biri ise yorumlarını almakta fayda var.

Ayrıca yetkili serviste araçla ilgili geçmiş kayıtları görebilmeniz ve eğer mümkün ise motor,mekanik,boya,elektrik,iç aksamlar,airbag ve beyin arızaları gibi önemli konularda aracı kontrol ettirmeniz çok faydalı olacaktır.

Elbette ekspertiz yaptırmakta araç ile ilgili pek çok detayı size gösterecektir.

1Ekspertiz Ücreti Nasıl Ödenir ?

Ekspertiz ücreti ödemenin “raconu” şöyle ;

Beğendiğiniz bir araç için görüşmeyi sağlarsınız, satıcı kimse aracın detaylarını size anlatır ve varsa ekspertiz raporunu gösterir.

Siz yeni bir rapor alma hakkına elbette sahipsiniz ama önemli olan nokta şudur;

Eğer araçta satıcının dediğinden farklı bir arıza, boya, değişen, beyin hatası, hasar kaydı, kilometre farkı, gibi büyük bir sorun teşkil edecek durum oluşur ise ekspertiz parasını satıcı kişinin ödemesi etik açısından doğru olan davranış olacaktır.

Elbette satıcının da bilemeyeceği çok ufak masraf doğurabilecek hatalar olabilir ki sonuçta aldığınız belli bir yaşta ve kilometreye gelmiş ikinci el bir araç.

Sıfır kilometre bir araç alıyormuş gibi hiçbir sorun veya masrafı olmayan bir otomobil hayali kuruyor iseniz, uykunuzdan hemen uyanın 🙂

2Ekspertiz Paketleri Nasıl Seçilir ?

Ekspertizler elbette kar amaçlı özel kurumlardır. Ticari bir işletme olduğunu unutmayınız.

Çeşit çeşit paketler sunarak size ekspertiz raporunun içeriği ile alakalı detaylandırma yapma konusunda seçimi size bırakıyor ve ortalama 3 paket sunuyorlar.

Genellikle orta paketlerde tüm detaylı işlemler yapılsa da , airbag patlaması olup olmadığı ile ilgili kontrolü ve ya cihaz ile beyin kontrolü yapma işlemlerini en üst pakette sunuyorlar.

Yaptırmak isteyen kişilerde elbette bu kadar para verdikten sonra en iyisini yapayım düşüncesi ile ekspertizlerin istediği paketi seçmiş oluyorlar.

Eğer hava yastıklarını sökecek bir ustanız var veya sizin elinizden gelen bir şey ise airbagları açıp kendiniz bakabilirsiniz. Elbette airbag konusunun en önemli noktalardan birisi olduğunu da unutmayınız.

3Ekspertiz Merkezlerine Güvenilir Mi?

Temelde ticari bir işletme olduğunu unutmadan, elbette kurumsal olan firmalara güven sağlamak gerekiyor.

Kurumsal firmalarında her bir bayi arasında bile fark olduğunu unutmayınız!

Önemli olan şahıslarla olan karşılıklı güven ortamının ve iş etiği gereği yorum bile yapmadan tarafsız bir şekilde aracın tüm detaylarını söylemeleri gerekiyor.

Kurumsal firmalar yüksek fiyatla iş yaparken daha güvenli olan işletmeler daha uygun fiyatlara eksper raporları düzenliyor olabilir. Eğer araba almayı düşünüyorsanız, sadece arabaları değil, ekspertiz merkezlerini de araştırıp hatta işletmecileri ile tanışmakta fayda vardır.

Bu rapor merkezlerini seçerken bağımsız bir işletmecilik ve etik değerlere bağlı olan bir yer bulmanızı tavsiye ederiz.

İkinci el otomobil ilanlarına bakmak için tıklayın.

Tekerinize Taş Değmesin.

 

 

 

2 YORUMLAR

  1. Kurumsal olmayan yerlerin sorumluluk kabul etmesi oldukça zor. Kurumsal şirketlerin koruması gereken bir marka değeri varken diğerleri klasik esnaf anlayışıyla hareket ediyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here