Elektrikli Araç Dönüşüm Kiti Nedir?

0
934
hyundai ioniq motor

Elektrikli araçların popülaritesi artmaya devam etmekte. Böylece içten yanmalı motorların kullanım oranı azalmakta. Artık içten yanmalı motora sahip otomobil sürücüleri, araçlarını ekonomik ve çevreci hale dönüştürmeye çalışıyor. Ayrıca birçok teknoloji şirketi, içten yanmalı motorlu araçlar için elektrikli ve hibrit sistemli teknolojik kitler sunuyor. Bu kitler, aracın hem ekonomik hem de çevreci olmasını sağlıyor. Bu içeriğimizde elektrikli araç dönüşüm kiti ve bu kitler hakkında detaylı bilgileri aktaracağız.

Elektrikli Araç Dönüşüm Kiti Nedir?

elektrikli araç dönüşüm kiti nedir

Elektrikli araçlar, diğer araçlara göre daha çevrecidir. Ayrıca daha fazla ekonomik duruş sergiler. Son dönemlerde elektrikli araç sahibi olamayan kişiler, araçlarında elektrikli araç dönüşüm kiti kullanmayı düşünmekte. Elektrikli araç dönüşüm kitleri, aracın içten yanmalı motoruna hibrit olarak veya yüzde yüz elektrikli dönüşüm olarak montajlanır. Bu kit sonrasında aracınız elektrikli motora sahip olur. Elektrikli motor, fabrika çıkışlı elektrikli araçlar kadar verimli olmaz.

Dönüşüm kitlerini zamanında benzinli araçlara LPG tankı eklenmesi gibi düşünebiliriz. Bildiğiniz üzere LPG, benzinli motorların az yakıt tüketmesini ve ekonomik olmasını sağlar. Elektrikli araç dönüşüm kiti, arabanın daha çevreci olmasını sağlar. Çevreci duruş, yüksek verim ve ekonomiyi beraberinde getirir.

Dönüşüm Kiti İle Trafiğe çıkmak!

Her ülkede olduğu gibi bazı Türkiye’de de belirli trafik kuralları ve hükümler bulunmaktadır. Bu hükümler gereğince dönüşüm kitli araçların trafiğe çıkması yasak. İlgili maddeye göre “Motorlu araçların sadece elektrikli, hibrit motorlu araca dönüştürülmesinde orijinal imalatçısı hariç tadilat yapılamaz. Aracı sadece imalatçısı tadilat yapar. Münferit tadilat durumunda da Ek IV ve Ek XI’de belirtilen ilgili maddelerin hükümleri uygulanır.

Elektrikli Araç Dönüşüm Kiti Maliyetleri

Elektrikli araç dönüşüm kitleri, markadan markaya göre büyük değişiklikler gösterir. Temel olarak araç dönüşüm kitlerinin maliyetleri 10 bin Amerikan Dolar’ından 100 bin Amerikan Dolar’ına kadar çıkar. Temel anlamda günümüzde Türkiye’de elektrikli araç dönüşüm kiti kullanmak pek ekonomik olmaz. Hem ilgilenen servis sağlayıcısının bulunması hem de yeterli verim almak çok kolay değildir. Ancak elektrikli arabaların gelişimi, dönüşüm kitlerinin de gelişmesine olanak sağlayacak. Ayrıca seri üretime geçilen dönüşüm kitlerinin maliyetleri çok daha uygun fiyatlı olacak. Bu içeriğimizde “Elektrikli Araç Dönüşüm Kiti nedir?” sorusuna ve detaylarına cevap verdik.

İkinci El Elektrikli Araç İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here