En Hızlı Elektrikli Scooter Modelleri 2022

0
1021
Hızlı Elektrikli Scooter Modelleri

Elektrikli scooterların kullanımı hızla artıyor. Yükselen benzin ve mazot fiyatları, araç sürücülerinin ceplerine zarar vermeye başladı. Birçok insan ulaşımlarını toplu taşıma araçları, bisikletler ve elektrikli scooterlar ile yapmak istiyor. Gelişemeyen ekonomi en çokta insanların ulaşım araçlarını etkiledi. Elektrikli scooter kullanımı hızla artmaya başladı. Her ay daha yeni, daha hızlı, elektrikli scooterlar karşımıza çıkıyor. Ancak elektrikli scooter modellerine bakarken dikkat etmeniz gereken birçok farklı konu var. İşte en hızlı elektrikli scooter modelleri

Dünya’nın En Hızlı Elektrikli Scooter Modeli: Rion RE90

Hızlı Elektrikli Scooter Modelleri - Rion RE90

Rion RE90 modeli günümüzde satışa sunulan en hızlı scooter modelidir. Yarış modellerinden türetilen bu araç, birbirinden özel parçalarıyla karşımıza çıkmakta. Saatte 121 km/s hıza çıkabilen Rion RE90, elektrikli scooter modellerinin Bugatti’si olarak anılmaktadır. 6,6 voltluk bir lityum iyon pille çalışan çift motor, kusursuz güç sağlar. Ayrıca Magura karbon kaliperli çift hidrolik disk frenler, bu scooter modelini kolaylıkla durdurmakta. Bu model tamamen el yapımı olarak üretilir. Türkiye’de satışı gerçekleşmese de yurt dışı satış fiyatı 6.800 Amerikan Dolarıdır.

DUALTRON STORM LİMİTED

Hızlı Elektrikli Scooter Modelleri

200 kilometre menzile sahip bir scooter modelini düşünebiliyor musunuz? 11500 W çift motorlu Dualtron Storm Limited, bu dünyanın en iyi modellerinden biridir. Saatte 100 km/s’ye kolaylıkla çıkabilen Dualtron 9 saatte yüzde yüz şarj olur. Yaklaşık olarak 50.5 kilogram olan scooter, NUTT Discs-Hydraulic (160mm) + Magnetic fren sistemi sayesinde etkili performans sunar. Ayrıca ABS fren sistemine sahip olması, ekstra güvenlik sağlamaktadır. Türkiye’de henüz satışa sunulmasa da yurt dışı fiyatı 5.990 Euro’dan başlamaktadır.

WEPED FS

WEPED FS tasarım

Weped FS, Amerikan merkezli elektrikli scooter üreten bir markadır. Tasarım olarak rakiplerinin gerisinde olsa da güvenlik ve sürüş kolaylığı ile dikkatleri üzerine çeker. 72V 50AH SAMSUNG SDI 21700 50E adlı bataryaya sahip olan scooter, 130 kilometre menzile sahiptir. Ayrıca 120 kilometre hıza ulaşmaktadır. 55 kilogram ağırlığındaki scooter, çift hidrolik fren disklerine sahiptir. Modeldeki en büyük dezavantajlara baktığımız zaman alüminyum şase karşımıza çıkıyor. Bu derece agresif ve adrenalin dolu elektrikli scooter modelinde karbon fiber şase görmek isterdik. Türkiye’de satışa sunulmayan WEPED FS’in Amerika’daki satış fiyatı 11.000 Amerikan Doları’nın üzerindedir. Böylece bu model, global piyasaya göre bile çok pahalı.

Kaabo Wolf King GT

Kaabo Wolf King GT özellikleri ve fiyatı

Türkiye’de satışa sunulan en hızlı elektrikli scooter modellerinden biri Kaabo’nun Wolf King GT modelidir. 4.000W (Max. 8.400W) motor gücüyle kusursuz performans sunar. Saatte 100 km/s hıza ulaşan Wolf King GT’nin menzili 180 km’dir. 52 kilogram ağırlığı, sürüş güvenliğini arttırır. Günümüzde Kaabo Wolf King’in Türkiye satış fiyatı 89.900 TL’den başlamaktadır.

Zero 11X

Zero 11X tasarım ve fiyatı

Türkiye’de aktif olarak satışa sunulan Zero 11X, yapısı ve tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor. 3.200W güç sağlayan çift motoru ile dünyanın en hızlı scooter’larından biri olan Zero 11X, 95 km/s hıza kolaylıkla ulaşmaktadır. 100 km menzile sahip olan Zero 11X, Türkiye’deki en iyi elektrikli scooter modellerinden biridir. Ayrıca 55 kilogram ağırlığı sayesinde etkili yol tutuşu sunar. Zero 11X’in Türkiye fiyatı, artan döviz kurlarından dolayı kesin olarak belirtilmemektedir. Bu yüzden yetkili satıcısı ile iletişime geçmeniz gerekli. Ancak Zero’nun diğer sevilen model olan Zero 10X’in Türkiye fiyatı 40.900 TL’den başlamaktadır.

İkinci El Elektrikli Scooter İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here