En Sessiz Lastik Modelleri Hangileri?

0
7724
en sessiz lastik

Otomobillerin yer ile temasını sağladığı için hayli öneme sahip olan lastikler, konfor açısından da oldukça önemli. Otomobilin yolda karşılaştığı engeller nedeniyle maruz kaldığı sarsıntıları sönümleyen ilk eleman olan lastikler, yarattıkları gürültü ile de gündemimize giriyor. Otomobil lastiklerinin çıkardıkları sesler, yere temas eden alan göre değişmekle birlikte bazı lastik modelleri sessiz yapıları ile dikkat çekiyor. İşte en sessiz lastik modelleri ve markaları!

En Sessiz Lastik Modelleri

1. Bridgestone Potenza S001

en sessiz lasitk

Japon lastik markalarından biri olan Bridgestone, en popüler ve en kaliteli lastikleri üreten markalardan bir tanesi. Bazı otomobil firmalarının sıfır araçlarında kullandığı Bridgestone fiyatları ile biraz üzse de hakkını veriyor. Ferrari ve Aston Martin tarafından da kullanılan Bridgestone Potenzo S001, 205 mm ölçülerinde 68 desibel ses seviyesi ile en sessiz lastikler arasına girmeyi başarıyor.

2. GoodYear EfficientGrip

en sessiz lastik

Yakıt etiket değeri B, ıslak zeminde frenlemede A etiket değerini alan GoodYear EfficientGrip teknolojileri ile dikkat çekiyor. FuelSaving ve Run on Flat teknolojileri ile hem yakıt tasarrufunu artırıyor hem de sönmüş lastik üzerinde 80 km/saat hıza kadar yola devam etmenize olanak sağlıyor. EfficientGrip de 205mm taban alanı ile 68 dB gürültü seviyesine sahip.

3. Nokian WetProof

Alman AutoBild dergisi tarafından test edilen bu lastik ıslak ve kuru zeminde ayrı testlere tabi tutuluyor. Kuru zeminde otomobil yeterli bir performans sergilerken bütün hünerleri ıslak zeminde ortaya çıkıyor. AutoBild’e göre bu lastikler ıslak zeminde fren testinin ne iyisi. Finlandiya merkezli bir şirket olan Nokian, WetProof modelinde 205 mm taban alanı ile 68 dB gürültü değerine sahip.

4. Falken Ziex ZE 310 Ecorun

Japonya merkezli Falken, Ziex ile hem cebinize hem de kalbinize hitap ediyor. Lastikler hem ıslak hem de kuru yollarda, düşük aşınma performansı ile birlikte yüksek çekiş ve yol tutuşu sunuyor. Bağımsız test kuruluşlarından sayısız ödül kazanan ZIEX ZE914 ECORUN’un geliştirilmiş deseni olan ZIEX ZE310 ECORUN, temas yüzeyinde tüm yükü eşit olarak dağıtan bir taban profilii için geliştirilen Adaptif Sabit Basınç (ACP) teknolojisine de sahip. ACP lastiğin yön stabilitesini artırıyor ve daha uzun lastik ömrü için eşit aşınma sağlıyor. Falken Ziex ZE 310 Ecorun, 205 mm taban alanında 67 desibel gürültü seviyesine sahip. Yakıt etiketinden C, ıslak zeminde fren testinden de A ile geçmiş.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here